Edi Iordănescu salvează un jucător de furia lui Becali. Va fi titilar la FCSB, deși patronul voia să-l dea afară

Andrei Cezar 20.08.2021, 16:50
Edi Iordănescu salvează un jucător de furia lui Becali. Va fi titilar la FCSB, deși patronul voia să-l dea afară

FCSB nu a început bine noul sezon. Eliminați din Conference League de echipa anonimă din Kazahstan, Șahtior Karagandy și cu rezultate slabe în primele patru etape din campionat, roș-albaștrii au fost dur criticați de patronul lor. Mai mult, Gigi Becali a făcut și o listă neagră cu jucători pe care ar vrea să îi dea afară. Printre ei se află și Iulian Cristea. Odată cu venirea lui Edi Iordănescu pe bancă, fundașul de 27 de ani ar putea să mai primească o șansă.

Jucătorul pe care Gigi Becali voia să îl dea afară, salvat de Edi Iordănescu

Tehnicianul roș-albaștrilor îl cunoaște bine pe Iulian Cristea de pe vremea când antrena la Gaz Metan Mediaș. După ce patronul FCSB-ului a declarat că îl va da afară, Cristea va mai primi o șansă chiar de la Edi Iordănescu.

Jucătorul care până acum evolua pe postul de fundaș central va urca în linia de mijloc, ţinând cont că nu va mai avea loc în centrul apărării, acolo unde vor evolua Miron şi Vinicius. Nici la închidere nu va avea postul de titular asigurat, dar va rămâne în lotul cu care roş-albaştrii va lupta pentru titlul din Liga 1.

De asemenea, un alt jucător are șanse mari să redevină titular. Este vorba de Risto Radunovic, care îi va lua locul în primul 11 lui Șerban, eliminat în derby-ul cu Rapid. Și Radunovic a mai lucrat cu Edi Iordănescu pe vremea când acesta din urmă era tehnician la Astra.

Edi Iordanescu salveaza un jucator de furia lui Becali. Va fi titilar la FCSB, desi patronul voia să-l dea afara
Edi Iordanescu salveaza un jucator de furia lui Becali. Va fi titilar la FCSB, desi patronul voia să-l dea afara

Iordănescu junior: ”Responsabilitatea totală este a mea, nu a jucătorilor”

Antrenorul FCSB-ului a dat de înțeles că îi va evalua pe jucătorii pe care Gigi Becali nu îi mai dorește la echipă.

„Cu siguranţă nu este confortabil să am jucători mitraliaţi, nu neapărat de patron, şi de oricine în spaţiul public. E vorba despre jucători care au suflet, au onoare, au personalitate şi asta înseamnă o muncă majoră ca să îi redresăm. Responsabilitatea totală este a mea, nu a jucătorilor, a mea. Responsabilitatea jucătorilor este în faţa mea, în vestiar, în ceea ce înseamnă atitudinea şi exprimarea, dar de rezultat răspund eu.

Eu sunt cel care voi critica, dar în spatele uşilor închise, eu îi voi analiza şi le voi da indicaţiile necesare. Mi-ar plăcea că ei să fie mai liniştiţi şi toată presiunea aia să o creez doar eu. Dacă vor mai fi ieşiri pe viitor din partea patronului, este foarte posibil. Veţi vedea poziţia mea, pentru că nu o să intru în conflict public, dar autoritatea mea, aşa cum am convenit, este totală. Aici înseamnă primii 20, primii 11, schimbări, tot ce înseamnă metodică de lucru”, a declarat Iordănescu junior.

Edi Iordănescu are contract cu FCSB până la finalul sezonului. El are ca obiectiv princilpal câștigarea campionatului. Dacă îl va îndeplini, va încasa o primă de 100.000 de euro. Salariul lui Iordănescu junior este de 15.000 de euro lunar.

Urmăriți Impact.ro și pe