Edi Iordănescu, răpus de emoții după ce România a învins Finlanda. „O seară pe care o aşteptam şi o căutam”. Ce a spus despre partida cu Muntenegru – VIDEO

Sorin Barbu 12.06.2022, 00:27

Edi Iordănescu a găsit în sfârșit drumul spre victorie. Selecționerul a avut nevoie de cinci meciuri ca să obțină primul succes, după ce naționala a învins Finlanda cu 1-0 în Liga Națiunilor. Nicușor Bancu a marcat singurul gol al unei partide în care reprezentativa noastră a beneficiat de o lovitură de la 11 metri și a trimis de trei ori mingea în bară.

Nicușor Bancu l-a ajutat Edi Iordănescu să obțină primul succes la echipa națională

În Giulești, înaintea partidei România – Finlanda s-a simțit tensiunea. Naționala pierduse trei din ultimele patru partide și se afla pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor cu zero puncte. Fanii și-au strigat nemulțumirea și i-au cerut demisia selecționerul, înainte să înceapă duelul. Nu au scăpat de huiduieli nici oficialii Federației Române de Fotbal.

Au fost tensiuni și în timpul partidei, mai ales după ce George Pușcaș a ratat o lovitură de la 11 metri. Atacantul care a ratat cu Pisa promovarea în prima ligă din Italia a ajuns la a doua lovitură de la 11 metri pe care nu a reușit să o transforme.

„Probabil Pușcas trece printr-un blocaj mental. Dacă e să fim realiști, faptul că el se regăsește mereu la locul potrivit, în momentul potrivit, ăsta e un semn bun. Eu cred că în afară de ocaziile pe care le-a avut, el și-a făcut și datoria de pasator, când i-a trimis lui Bancu”, a spus Adrian Mutu, la AS.ro.

Naționala noastră a mai avut și alte ocazii, dar Cicâldău, Bancu și Pușcaș au trimis mingea în bară. Singurul gol al partidei a fost marcat de Nicușor Bancu, care a trimis mingea în plasă după o execuție cu capul. Finalul partidei a aparținut oaspeților, dar Florin Niță a fost imbatabil.

„A fost un meci destul de greu, dar sunt fericit că am înţeles mesajele de la Mister şi ne-am montat pentru acest meci. Sunt foarte fericit că băieţii au arătat că au caracter şi au dat totul pe teren. Nu vreau să spun nimic de ce va urma. Trebuie să luăm fiecare meci în parte. Îmi doresc să arătăm cum am arătat în acest meci.

Vreau să le mulţumesc acestor minunaţi fani pentru că ne-au susţinut din primul până în ultimul minut. Nu este o atmosferă plăcută după o înfrângere. Mă bucur că am reuşit să trecem împreună peste acest moment, am fost o echipă. Am fost inspirat şi m-am dus pe minge la acea ocazie. Îi mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus Florin Niţă după România – Finlanda 1-0.

Edi Iordănescu, compleșit de emoții după prima victorie la națională

Edi Iordănescu a răsuflat ușurat după ce a câștigat confrutarea dramatică. A fost clar la interviul de la finalul partidei că presiunea a fost foarte mare.

„O seară pe care o aşteptam şi o căutam. O seară bună pentru că am obţinut rezultatul pe care îl doream. România are caracter, are viitor. Puteam să scoatem clar mai mult în meciul trecut. Au fost 3 jocuri în 7 zile, a venit un progres în joc, mie îmi dă mai multă încredere în viitor. Vreau să felicit jucătorii pentru caracter, pentru intensitate, e în totalitate victoria lor.

Lumea uită repede prin ce am trecut în februarie. Facem clasamente cu puncte, cu debutul… cum a fost. Eu le accept pe toate. Atât timp cât criticile sunt obiective, sunt realiste, eu nu o să am nicio problemă. Cine jigneşte, se descalifică. Nu pe mine, pe propria persoană.

Să dea Dumnezeu să avem mai multe victorii înainte. Mai avem două zile. Mâine e duminică, trebuie să ne recuperăm. E o sărbătoare frumoasă. Încercăm să ne bucurăm împreună”, a spus Edi Iordănescu, după România – Finlanda 1-0, pentru Antena 1.

România a câștigat cu 1-0, iar marți înfruntă din nou Muntenegru, de data aceasta pe teren propriu. Tricolorii au trei puncte în grupa din Liga Națiunilor, dar sunt în continuare pe ultimul loc în clasament.

Clasament Grupa 3, din Liga B

Bosnia&Herțegovina – 5 pct.
Finlanda – 4 pct.
Muntenegru – 4 pct.
România – 3 pct.

Programul României în Liga Națiunilor

4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1, Muntenegru – ROMÂNIA 2-0
7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0, Finlanda – Muntenegru 2-0
11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina 1-1, ROMÂNIA – Finlanda 1-0
14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Urmăriți Impact.ro și pe