VIDEO

Edi Iordănescu, pregătit de debutul la națională. „Orice jucător poate fi titular”. Cum ar putea arăta echipa de start în partida cu Grecia

Sorin Barbu 25.03.2022, 12:28

Fotbalul românesc se pregătește de un nou început. Edi Iordănescu își începe aventura pe banca unei naționale cu care tatăl său a ajuns până în „sferturile” Campionatului Mondial din anul 1994. Duelul se va disputa pe stadionul Steaua, o arenă spectaculoasă care a costat aproape 95 de milioane de euro.

Edi Iordănescu, primul meci pe banca naționalei

Edi Iordănescu are o misiune foarte grea la națională. Numele îl obligă să aducă performanțe și nu va scăpa de comparația cu tatăl său care a ajuns cu prima reprezentativă în „sferturile” Campionatului Mondial din anul 1994 și a fost la doar câteva minute de o semifinală cu Brazilia.

Iordănescu junior a încercat să arate că nu are emoții și că nu este foarte tare apăsat de presiune. A glumit la conferința de presă, dar și le-a transmis jucătorilor ce așteaptă de la ei, în confruntarea cu Grecia, o formație antrenată de Gus Poyet, fostul coleg al lui Dan Petrescu de la Chelsea.

„Este un joc pe care îl așteptăm cu entuziasm. Vrem să pregătim atent acest test, ne așteptăm la un joc dificil. Avem un adversar foarte bine organizat din punct de vedere tactic, care a arătat lucruri bune. Orice jucător poate fi titular dacă arată valoare și o mentalitate bune”, a explicat selecționerul.

Sigur că au apărut și critici. S-a spus de multe ori că numirea selecționerului s-a făcut după implicarea unor personaje influente din politica românească.

„Nu există presiune pentru Edi Iordănescu, trebuie să aibă noroc! Selecționerul trebuie să înțeleagă ce înseamnă echipa națională. Trebuie să-și contureze ideea despre potențialul echipei.

Lăsați-l să construiască! România n-a fost campioană mondială sau europeană. Noi ne visăm mai buni decât suntem. Dacă schimbăm mereu, nu facem nimic, e nevoie de echilibru. Uitați-vă la Liga 1 cu schimbările de antrenori”, i-a transmis un mesaj de încurajare Răzvan Lucescu.

Edi Iordănescu a avut multe probleme înaintea partidei. Opt jucători nu s-au antrenat la capacitate maximă din cauza unei viroze. În aceste condiții, echipa de start ar putea să arate astfel:

România: Fl. Niță – Sorescu, Nedelcearu, Chiricheș, Toșca – R. Marin, Cicâldău – Al. Maxim, Fl. Tănase, Mihăilă – Pușcaș

Rezerve: Aioani, H. Moldovan, Rațiu Cr. Manea, Ad. Rus, A. Burcă, R. Drăgușin, Camora, Bancu, M. Marin, Bordeianu, Al. Mitriță, Oct. Popescu
Antrenor: Edward Iordănescu

Tricolorii” și-au ales numerele pentru meciul cu Grecia:

1. Florin Niță
2. Andrei Rațiu
3. Alin Toșca
4. Radu Drăgușin
5. Ionuț Nedelcearu
6. Vlad Chiricheș
7. Deian Sorescu
8. Alexandru Cicâldău
9. George Pușcaș
10. Alexandru Maxim
11. Andrei Ivan
12. Marian Aioani
13. Valentin Mihăilă
14. Marius Marin
15. Andrei Burcă
16. Horațiu Moldovan
17. Adrian Rus
18. Răzvan Marin
19. Florin Tănase
20. Alexandru Mitriță
21. Octavian Popescu
22. Mario Camora
23. Mihai Bordeianu

Meciul România – Grecia se va desfășura vineri de la ora 20.15. Stadionul din Ghencea va fi gazda acestui duel. Pe această arenă a mai jucat Steaua, formație finanțată de Ministerul Apărării Naționale, care activează în Liga a doua.

Stadion Steaua, detaliile proiectului:

Cost construcţie 94.672.020 milioane de euro
Capacitate: 31.254 de locuri
Suprafața de joc 105m/68m. Gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă
Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare)
Restaurant
Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua
Spații VIP (loje și parcare)
Sală de forță și de recuperare
Punct medical de prim ajutor
Zona de presă si sky-box ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA
Sala de conferință
Vestiare pentru sportivi
Magazine
Spații tehnice și pentru birouri

Urmăriți Impact.ro și pe