Edi Iordănescu, îngrijorat de situația lui Cicâldău și Moruțan. Care sunt ultimele vești despre Nicolae Stanciu și cât costă recuperarea lui Ianis Hagi

Sorin Barbu 12.04.2022, 17:23
Edi Iordănescu, îngrijorat de situația lui Cicâldău și Moruțan. Care sunt ultimele vești despre Nicolae Stanciu și cât costă recuperarea lui Ianis Hagi

Mai sunt două luni până la partidele din Liga Națiunilor și Edi Iordănescu are o mulțime de bătăi de cap. Nicolae Stanciu s-a transferat de puțin timp în China și îi va fi dificil să vină la lot, iar Olimpiu Moruțan prinde foarte greu minute la Galatasaray. Selecționerul va merge în Turcia să vadă care este situația celor doi români de la trupa din Istanbul.

Edi Iordănescu, neliniștit de situația de la echipa națională

Edi Iordănescu este presat de timp. Mai sunt mai puțin de două luni până la primele partide oficiale, iar jucătorii români au probleme la echipele de club. Selecționerul a pierdut amicalul cu Grecia și s-a întors cu un egal din Israel, după ce naționala a condus cu 2-0. De la ambele partide a lipsit Nicolae Stanciu. Internaționalul român s-a transferat de curând în China, la formația Wuhan Three Towns, unde va câștiga trei milioane de euro în cei trei ani de contract.

„Are o situaţie inedită. Are soţia în România şi e însărcinată, va naşte undeva în luna iunie. Din păcate, situaţia de acolo este neplăcută şi cu covidul. Începe campionatul mai târziu. Eu m-aş bucura să prindă două – trei meciuri. După care, vom vedea cum îl putem aduce. Echipa naţională are nevoie de Nicolae Stanciu”, a declarat Edi Iordănescu, după alegerile de la FRF.

Selecționerul o să meargă în Turcia să-i vadă la fața locului pe Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan. Baskanii nu sunt încântați de ei, iar presa turcă spune că cei doi jucători români nu vor mai face parte din lot din vară. Despre Moruțan s-a spus că s-ar putea întoarce, sub formă de împrumut, la FCSB.

„Am programată o deplasare în Turcia, pentru două meciuri ale românilor de acolo. Încerc să le fiu aproape, să mă documentez despre problemele pe care le au, cum e cazul lui Moruțan. Am lucrat pentru o perioadă foarte scurtă cu el la FCSB.

E un jucător care are multe de oferit, dar trebuie să își găsească locul acolo, să se impună. Voi participa și la două antrenamente la Galatasaray și voi încerca să fiu mai aproape de situație”, a mai spus Edi Iordănescu.

Suma uriașă pe care Glasgow Rangers o investește în recuperarea lui Ianis Hagi

Un alt absent este Iannis Hagi, accidentat acum două luni la un meci din Cupa Scoției cu o formație din Liga a treia. Internaționalul român a fost operat și este așteptat pe gazon la finalul lunii octombrie. Playsport.ro a aflat suma uriașă pe care clubul Glasgow Rangers o plătește pentru recuperarea internaționalul român.

Ianis Hagi s-a accidentat foarte grav in ultimul meci jucat de Rangers

Nota de plată este de 25.000 de euro pe lună, în condițiile în care Ianis Hagi s-a mutat în Olanda, cu iubita, pentru a fi aproape de clinica unde își face tratamentul. Se spune despre scoțieni că sunt cam „strânși la pungă”, doar că de data aceasta lucrurile nu au stat așa. Operația internaționalului român a scos încă 80.000 de euro din conturile clubului.

Programul echipei naționale din Liga Națiunilor:

4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)

7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)

11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),

14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)

23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)

26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Urmăriți Impact.ro și pe