VIDEO

Edi Iordănescu, indulgent cu Octavian Popescu, jucătorul care a aruncat pe jos tricoul naționalei la meciul cu Finlanda. „A fost un gest de tristețe”

Sorin Barbu 13.06.2022, 16:45
Edi Iordănescu, indulgent cu Octavian Popescu, jucătorul care a aruncat pe jos tricoul naționalei la meciul cu Finlanda. „A fost un gest de tristețe”

Octavian Popescu ar putea ajunge curând un caz la echipa națională. După ce s-a certat cu fanii români la Zenica, jucătorul s-a enervat că a fost înlocuit în partida cu Finlanda și a aruncat pe jos, lângă banca de rezerve, tricoul naționalei. Selecționerul Edi Iordănescu a încercat să-l scuze pe fotbalistul pe care Gigi Becali îl vrea titular în prima reprezentativă.

Octavian Popescu, gest urât la meciul cu Finlanda. Edi Iordănescu îl apără

Edi Iordănescu a promis că „va da milităria jos din pod” la națională și i-a avertizat pe jucătorii care nu respectă programul și regulamentul intern că nu vor mai fi convocați. Cnd este vorba de Octavian Popescu a îndulcit însă tonul. Jucătorul de 19 ani a fost titularizat în partida cu Finlanda de Edi Iordănescu, antrenorul care i-a dat prima șansă la națională, iar când a fost înlocuit în minutul 53 a fost foarte nervos și a aruncat pe jos tricoul naționalei. „Banca de rezerve nu are rafturi” a spus ironic Mihai Stoica. Și selecționerul a sărit să-l apere, deși fotbalistul a avut o atitudine agresivă și la Zenica, în fața suporterilor.

„Deşi realizările lui nu au fost deosebite în joc, am apreciat că a muncit şi că s-a implicat. Nu poţi să joci doar când ai mingea la picior. Am încercat să îl pregătim, dar are nevoie de timp. Nu trebuie să punem o presiune artificială. Are mintea să treacă peste aceste momente.

Nu am văzut acel moment, el a ieşit şi a dat mâna cu toată lumea de pe bancă. A fost gest de tristeţe pentru că şi-a dorit foarte mult. A fost dorinţă foarte mare. Va învăţa. Fiecare are păreri. Mulţi analizează în necunoştinţă de cauză şi superficial!”, a declarat Edi Iordănescu, în cadrul conferinţei de presă a meciului cu Muntenegru.

Adrian Mutu l-a criticat pe Octavian Popescu, Mihai Stoica nu este de acord cu el

Adrian Mutu a fost unul dintre cei care au susținut ideea lui Gigi Becali, Octavian Popescu, titular la națională, dar la finalul partidei cu Finlanda l-a criticat pe fotbalistul de 19 ani și a spus că aștepta mai mult de la el.

„Sigur că a părut timorat, dar nu cred că era normal ca un jucător de 19 ani, mult mai tânăr decât ceilalţi care erau pe teren, să încerce să joace individual. Fiecare să se ocupe de curtea lui.

N-a avut o evoluţie… dar Mutu l-a pus la zid. E singurul minus. Acelaşi Mutu a spus că la vârsta lui dăduse 34 de goluri şi a plecat în Italia. La vârsta lui dăduse două goluri Mutu şi nu a plecat în Italia. A plecat după doi ani în Italia”, a declarat Mihai Stoica, potrivit orangesport.ro.

Octavian Popescu la echipa națională

Octavian Popescu ar putea avea posibilitatea să se revanșeze în fața fanilor naționalei, dacă va juca marți în duelul cu Muntenegru, programat pe stadionul din Giulești, în grupa din Liga Națiunilor.

Urmăriți Impact.ro și pe