Ea este moștenitoarea imperiului Dedeman. A dat lovitura cu banii familiei

Stan Filon 10.05.2022, 13:50

Familia Pavăl a trecut cu succes deja la cea de-a două generație de oameni de afaceri. A venit puternic din spate moștenitoarea imperiului Dedeman. Este școlită în Marea Britanie și este foarte implicată în afacerile de miliarde de euro ale familiei. O cheamă Karina Pavăl, are 29 de ani și este fiica lui Dragoș Pavăl. A stat în umbră câțiva ani, însă acum începe să își facă cunoscut numele.

Karina Pavăl este moștenitoarea imperiului Dedeman

Karina Pavăl este fiica lui Dragoș Pavăl, unul dintre cei doi frați care au pus pe picioare afacerea Dedeman, cea mai succes afacere românească. Tânăra a studiat la Londra, întâi la Queen Mary University of London şi apoi la University of Cambridge, unde a absolvit un master în finanţe şi real estate. Imediat după terminarea studiilor, Karina s-a întors în România, pentru a da o mână de ajutor businessului familiei sale.

A ocupat poziții mai puțini vizibile, însă a început să iasă în față. Este prezentă la negocieri de sute de milioane de euro, iar recent s-a ocupat de ultima achiziție a Pavăl Holding. A negociat cumpărarea a 30% din Farmaciile Tei, dar și din magazinele cu articole pentru copii Bebe Tei. Chiar ea a fost cea care a anunțat această tranzacție.

Karina Paval este mostenitoarea imperiului Dedeman
Karina Paval este mostenitoarea imperiului Dedeman

Școlită în Marea Britanie

„Acest parteneriat are la bază o viziune de business comună şi un set de valori şi principii fundamentale pe care le împărtăşim cu grupul Tei. Avem încredere că experienţa noastră de scalare a unui business de retail, împreună cu expertiza şi cunoaşterea aprofundată a pieţei farma, de puericultură şi produse de îngrijire personală de către Roxana si Irina (Maftei – n.red.), vor duce povestea Grupului Tei la următorul nivel, pe una dintre cele mai dinamice şi competitive pieţe din România”, a spus Karina Pavăl, fiica lui Dragoş Pavăl, cu ocazia anunţării tranzacţiei.

Karina Pavăl a vorbit despre decizia ei de a se întorce în țară, după ce și-a terminat studiile în străinătate. A ținut un discurs la în cadrul evenimentului Tineri Manageri de Top, în cadrul căruia a fost premiată de Business MAGAZIN.

Se implică activ în afacerile familiei

„Este cea mai bună decizie pe care o puteam lua şi sunt recunoscătoare pentru încrederea primită şi aportul pe care îl pot aduce în cât mai multe domenii de activitate ale grupului. Îmi doresc ca şi în viitor să pot contribui la consolidarea şi dezvoltarea diferitelor linii de business alături de ceilalţi membri ai familiei mele şi de întreaga echipă Dedeman/Pavăl Holding”, a spus Karina Pavăl.

Karina Pavăl a fost timp de mai puţin de un an membru în Consiliul de Administraţie al Conpet Ploieşti, transportatorul naţional de ţiţei prin conducte şi cale ferată. Ea a fost propusă în CA de către Dedeman, care este acţionar în firmă. Acum, figurează ca administrator în cadrul Cemacon SA, producător de materiale de construcţii unde, din nou, familia Pavăl este acţionar (majoritar), prin intermediul Pavăl Holding, potrivit platformei de analiză a companiilor Confidas. Se pare că moștenitoarea imeriului Dedeman a jucat un rol important în implicarea imperiului faliei sale în mai multe afaceri din ultima perioadă. Așadar, afacerile Pavăl Holding se pare că sunt pe mâini bune.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...