E vestea zilei. Viorel Lis, în stare gravă după ce a luat covid. „Sunt terminat”

Ioana Bucur 15.11.2021, 20:00
E vestea zilei. Viorel Lis, în stare gravă după ce a luat covid. „Sunt terminat”

În condițiile în care starea sa de sănătate s-a tot degradat în ultimele luni, Viorel Lis este în stare gravă după ce s-a infectat cu Covid-19. Detalii tulburătoare despre ce i se întâmplă acum fostului edil.

Viorel Lis este infectat cu Covid-19

După aproape doi ani de la debutul pandemiei, a venit rândul soților Lis să treacă prin experiența SARS-CoV-2. La sfârșitul săptămânii trecute, Viorel Lis a fost internat la Institutul Matei Balș din București. Inițial, Oana a rămas acasă pentru a se trata însă, din nefericire, boala s-a agravat, așa că a ajuns și ea în același spital în care se află soțul ei pentru a primi ajutorul medicilor.

De pe patul de spital, fostul primar a vorbit despre simptomele pe care le-a avut la debutul bolii.

„Sunt terminat la plămâni. Nu pot să vorbesc, nu-mi dau voie, domnișoarele asistente spun că obosesc, că nu mi-e bine. Nu e cu mine (n.r. Oana). Ea nu e internată.

Face tratament de acasă, trebuie să vină să facă niște injecții.”, a măturisit Viorel Lis pentru Antena Stars.

Mai apoi, într-o intervenție într-o emisiune TV, Viorel Lis a povestit cât de greu îi este să se descurce în spital fără să o aibă alături pe Oana.

„Eu nu mai pot să merg bine, amețesc. Am probleme cu pareza, amețesc, n-am echilibru, merg cu cadrul, ca să mă ridic trebuie să mă ajute Oana. Ajung și la baie foarte greu, nu mai pot să fac aproape nimic, trebuie sa ma țin de toți pereții, mi-e foarte greu. Am căzut de vreo trei ori la scara de la intrare”, a mai adăugat Viorel Lis, în cadrul unei emisiuni TV.

Viorel Lis, în stare gravă după ce a luat covid
Oana și Viorel Lis

„El e o persoană cu risc”

Oana Lis a oferit, luni, noi informații despre starea de sănătate a soțului ei. Amândoi sunt vaccinați cu ambele doze, de la rapel trecând în jur de șapte luni. Îngrijorător este faptul că Viorel Lis suferă și de diabet, comorbiditate ce îl include în categoria pacienților cu risc.

„El e o persoană cu risc, dar este la salon, ia tratament, eu sunt super fericită că avem loc în spital. 78 de ani are. Nu este intubat. Este o formă medie zic eu, nu sunt medic și nu știu, dar este o persoană cu risc.

Trebuie să avem grijă cu diabetul. Avem simptome amândoi, trebuia să mergem la spital, nu puteam să stăm acasă. Cu greu am ajuns la spital, Viorel a ajuns aproape cu căruțul, nu mai putea să meargă”, a spus Oana.

Chiar și în momente dificile, simțul umorului nu a părăsit-o pe Oana, ea spunând că virusul are doar ani în timp ce soțul ei are 78, așa că „trebuie să îl bată Viorel”.

„Vreau la mall. Suntem împreună în această situație. Vreau să ne facem bine, e tot ce îmi doresc. Covid-ul are aproape 2 ani, Viorel are 78, trebuie să îl bată Viorel”, a mărturisit Oana Lis pentru emisiunea La Măruță.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...