E oficial: Rusia începe mobilizarea. Decretul a fost semnat de către Vladimir Putin, se întâmplă de la 1 aprilie

Stan Filon, Ana Chivu 31.03.2023, 08:15
E oficial: Rusia începe mobilizarea. Decretul a fost semnat de către Vladimir Putin, se întâmplă de la 1 aprilie

Rusia începe o nouă mobilizare pentru frontul din Ucraina! Președintele Vladimir Putin are nevoie de alți 150.000 de soldați pe care urmează să îi recruteze din cadrul populației active din Rusia. S-a precizat însă că aceștia nu vor lupta în noile zone cucerite din Ucraina!

E oficial: Rusia începe mobilizarea

Așadar, este oficial! Rusia începe o nouă mobilizare! Președintele Vladimir Putin a semnat deja decretul pentru mobilizarea a 150.000 de noi soldați din rândul populației. Campania de recrutare va avea debutul pe data de 1 aprilie. Potrivit decretului, recrutarea a cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar începe în aprilie-iulie 2023 și se va produce și demiterea din serviciul militar a cetățenilor care efectuează serviciul militar în regim militar.

Astfel, în perioada 1 aprilie – 15 iulie, 147.000 de persoane ar trebui să fie chemate pentru serviciul militar. Sunt vizați cetățenii Federației Ruse cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani. Mobilizarea de primăvară vine după cea de toamna trecută, când au fost chemate a oaste peste 120 de mii de persoane, iar în primăvara anului 2022 – 134,5 mii.

E oficial Rusia incepe mobilizarea
E oficial Rusia incepe mobilizarea

Militarii care au servit patria se întorc acasă

Președintele a mai decis „să efectueze (…) eliberarea din serviciul militar a soldaților, marinarilor, sergenților și maiștrilor cărora le-a expirat termenul de serviciu”, se mai arată în decretul semnat de Putin, potrivit Interfax.

Întrebarea este unde vor lupta noii recruți, deoarece președintele Comisiei pentru apărare a Dumei de Stat, Andrei Kartapolov, a declarat anterior semnării decretului de către Putin că cei recrutați în armată în timpul campaniei de mobilizare din primăvară nu vor fi trimiși să lupte în noile zone cucerite ale Federației Ruse – regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

„Proiectul de lege privind o modificare etapizată a vârstei recruților nu poate fi pus în aplicare în timpul recrutării din primăvară, astfel încât noul proiect va fi susținut în conformitate cu normele și regulile actuale care sunt stabilite de legislația actuală și nimeni nu trebuie să-și facă griji în acest sens”, a spus Kartapolov.

El afirmase că Duma de Stat intenționează să analizeze în sine proiectul de lege după 17 aprilie și să îl adopte în sesiunea de primăvară. Textul proiectului de lege mai spune că o decizie privind recrutarea pentru serviciul militar poate fi luată în cazul cetățenilor de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani care sunt sau nu înregistrați în armată, dar care sunt obligați să fie înscriși în armată și nu sunt în rezervă. În același timp, cetățenii cu vârsta cuprinsă între 19 și 30 de ani sunt înscriși pentru serviciul militar (de la 1 ianuarie până la 31 decembrie 2024); de la 20 la 30 de ani (de la 1 ianuarie la 31 decembrie 2025); de la 21 la 30 de ani (în perioada de la 1 ianuarie 2026).

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...