E oficial. Ghişeele pentru taxe şi impozite se desfiinţează. Cum se va putea plăti de acum

Stan Filon 21.01.2021, 11:18
E oficial. Ghişeele pentru taxe şi impozite se desfiinţează. Cum se va putea plăti de acum

Vin vești proaste pentru pensionarii care erau obinuiți să meargă la ghișeu pentru a-și plăti taxele și impozitele! Ghișeele vor fi desființate, începând de anul viitor, după cum au anunțat autoritățile din Sectorul 4 al Capitalei!

Unde se desființează ghieele de taxe și impozite

Așadar, anul 2021 este ultimul an în care se mai pot plăti taxele și impozitele la ghișeu, deoarece primăria se digitalizează. Începând de anul viitor, contribuabilii nu se vor mai deplasa pentru a-și plăti dările, ci o vor face online. Totuși, în sector vor exista mai multe centre de asistență.

”Anul 2021 va fi ultimul în care vom mai sta la cozi să ne plătim taxele și impozitele. Ne digitalizăm 100%. Însă, pentru că vor mai fi oameni care nu vor ști cum să își plătească dările în sistem online, vom mai păstra puncte de informare și asistență a cetățenilor, în diferite locații din sector, pentru cei care au nevoie de ajutor, fie că vorbim despre utilizarea platformelor electronice, fie că discutăm despre folosirea stațiilor de plată self-pay. Trebuie să înțelegem că acesta este viitorul. Vrem sau nu vrem, către acest drum se îndreaptă omenirea”, au anunțat reprezentanții Primăriei Sectorului 4.

Unde se desfiinteaza ghieele de taxe si impozite
Unde se desfiinteaza ghieele de taxe si impozite

Digitalizarea administrației publice aduce disponibilizări

Locuitorii din Sectorul 4 vor fi informați pe parcursul anului prin mai multe campanii de informare, astfel încât s știe toată lumea că de anul viitor taxele și impozitele se vor plăti exclusiv online!

Despre digitalizarea administrației publice, dar și reducerea de personal din rândul bugetarilor, a vorbit zilele trecute și premierul Florin Cîțu. Cele două sunt strâns legate. Întrebat dacă urmează disponibilizări în sistemul bugetar, Florin Cîțu a spus că acestea vor avea loc, cumva, pe cale naturală, prin digitalizarea instituțiilor de stat. Premierul nu a avansat însă o cifră legată de numărul disponibilizărilor care urmează să se facă printre bugetari.

Antena 3 spunea, pe surse, că Guvernul Câțu se pregătește de disponibilări. Pe lista ministrului Finanțelor Publice se află Metrorex, CFR și TAROM, unde salariile sunt substanțiale în rândul conducerii din aceste companii, în ciuda dificultăților financiare.

Urmăriți Impact.ro și pe