E oficial, ce stimulente se dau pentru românii care se vaccinează. Voucherul de 100 de lei e doar una dintre măsuri

Nicu Stan, Diana Timișoreanu 30.08.2021, 19:14
E oficial, ce stimulente se dau pentru românii care se vaccinează. Voucherul de 100 de lei e doar una dintre măsuri

Vaccinarea contra bani a intrat în linie dreaptă. Fiecare român care se va vaccina complet anti-coronavirus va primi un voucher de 100 de lei. Guvernul a adoptat în şedinţa de azi, 30 august, ordonanţa care aprobă acordarea voucherelor de 100 de lei, precum şi organizarea loteriei pentru stimularea vaccinării.

Guvernul a aprobat ordonanța care prevede vouchere de 100 de lei pentru românii care se vaccinează

Este oficial, statul român va acorda stimulente financiare românilor care vor fi de acord să se vaccineze împotriva coronavirusului cu schema completă, vaccin plus rapel.

Astfel, fiecare vaccinat cu schema completă va primi din partea statului român un voucher în valoare de 100 de lei. De asemenea, statul va organiza și o loterie, tot pentru stimularea vaccinării.

Romanii care se vor vaccina vor primi bani
Romanii care se vor vaccina vor primi bani

A fost aprobată și organizarea loteriei

Astfel, guvernul a adoptat în şedinţa de luni, 30 august, ordonanţa care aprobă acordarea voucherelor de 100 de lei, precum şi organizarea loteriei naționale pentru stimularea vaccinării.

În acest fel, românii care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de vouchere în valoare totală de 100 de lei, sub forma tichetelor de masă, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

De unde vin banii pentru vouchere si loterie

Cheltuielile aferente tichetelor vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătăţii, pe baza metodologiei aprobate prin ordin de ministru, mai arată ministerul Sănătății

De asemenea, tot ca măsură pentru stimularea vaccinării, va fi organizată o loterie care constă în acordarea de premii în bani românilor vaccinați cu schemă completă.

Înscrierea la loterie, după vaccinare

După emiterea certificatului de vaccinare, românii vaccionați se vor putea  înscrie pentru participarea la loterie pe site-ul certificat-covid.gov.ro, în cadrul căruia Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va dezvolta funcţionalitatea de înscriere.

De asemenea, condiţiile privind înscrierea vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii și cel al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, precum şi al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Când va avea loc prima extragere a loteriei

Pentru acest an, prima extragere este prevăzută a avea loc în luna octombrie. În plus, organizarea loteriei, structura premiilor, precum şi procedura de acordare a lor se stabilesc prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei.

În plus, fondul anual de premiere, precum şi repartizarea acestuia se stabileşte de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, iar extragerile vor fi  organizate de către Compania Naţională ”Loteria Română” S.A.

Ce mai prevede ordonanța

În același timp, prin această ordonanţă se corelează măsurile instituite de țara noastră cu privire la verificarea şi eliberarea certificatelor digitale COVID-19 de vaccinare, testare sau trecere prin boală, potrivit principiilor generale ale dreptului Uniunii Europene (UE), în special cel cu principiile proporţionalităţii şi nediscriminării.

Urmăriți Impact.ro și pe