E oficial. Alocațiile vor fi majorate din ianuarie 2022. Câţi bani vor lua copiii până la 2 ani

Iancu Andreea, Alexandru Teodorescu 24.06.2021, 15:21
E oficial. Alocațiile vor fi majorate din ianuarie 2022. Câţi bani vor lua copiii până la 2 ani

Premierul Florin Cîțu a anunțat oficial că alocațiile vor fi majorate din ianuarie 2022, deși părinții se așteptau la o creștere încă din timpul acestui an. Oficialul român a vorbit și despre câți bani vor lua copiii până la 2 ani, precum și ce alte majorări ar urma să fie înregistrate în următoarea perioadă. Sumele sunt unele deloc de neglijat și vin în sprijinul copiilor și adolescenților de până la 18 ani. Șeful Executivului a precizat totodată că alocațiile se cumulează cu indemnizația lunară, stimulentul lunar sau stimulentul de inserție.

Alocațiile vor fi majorate din ianuarie 2022

O veste bună a fost anunțată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către premierul Florin Cîțu. Șeful Guvernului a anunțat o serie de acte normative, care au fost adoptate în ședința de joi a Executivului, printre care se numără și unul care privește creșterea alocațiilor. Alocațiile vor fi majorate începând din ianuarie 2022, potrivit anunțului făcut de premierul Florin Cîțu. Deși mulți părinți se așteptau să primească venituri mai mari pentru creșterea și îngrijirea micuților lor încă din acest an, oficialul român promite și o altă majorare a alocațiilor, anual, prin indexarea ratei medii a inflației.

Guvernul a stabilit majorarea alocației de stat începând din 2022 și indexarea anuală a acesteia cu rata medie a inflației, începând din anul 2023.

Cu cât vor fi majorate alocațiile din ianuarie 2022
Premierul Florin Cîțu a anunțat majorarea alocațiilor de la 1 ianuarie 2022

Câți bani vor primi copiii, în funcție de vârstă

După ce Guvernul a aprobat majorarea alocațiilor începând cu anul viitor, Șeful Executivului a precizat și care va fi cuantumul veniturilor de la stat pentru minori, în funcție de categoria în care se regăsesc. Astfel, în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 2 ani, alocația va ajunge la valoarea de 486 de lei. De asemenea, această sumă este disponibilă și pentru copiii de până la 3 ani, cu handicap. Între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii de peste 18 ani care frecventează cursuri liceale sau profesionale, dar și în cazul celor care suferă de un handicap, suma lunară de la stat este de 243 de lei. Un alt aspect important este faptul că venitul va putea fi cumulat cu indemnizația lunară, stimulentul lunar sau stimulentul de inserție, conform precizărilor făcute de premierul Cîțu.

Începând din ianuarie 2022 se vor primi 486 de lei pentru copii cu vârsta de până la 2 ani, sau până la 3 ani în cazul copiilor cu handicap, 243 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii peste 18 ani, care urmează cursurile liceale sau profesionale, 486 de lei pentru copiilor cu handicap. Alocația de stat pentru copii se cumulează cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserție, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...