E mai rapid cu porumbelul voiajor. Cât timp durează livrarea cu Poșta Română a unei scrisori de la București la Brașov

Anca Manolica 06.02.2023, 15:47
E mai rapid cu porumbelul voiajor. Cât timp durează livrarea cu Poșta Română a unei scrisori de la București la Brașov

Uluitor! Cât poate dura livrarea cu Poșta Română a unei scrisori de la București la Brașov. Răspunsul oferit chiar de către directorul Companiei Naţionale Poşta Română, Valentin Ştefan, a stârnit multe controverse. Este vorba de o distanță de numai 180 de km.

Câte zile durează ca o scrisoare să ajungă de la București la Brașov

Întrebat, în cadrul unei emisiuni de la Digi24, în câte zile ajunge o scrisoare de la Bucureşti la Braşov, directorul Poştei Române a dat un răspuns care a uimește pe multă lume. Astfel, acesta a spus că durata maximă este de cinci zile și a ținut să sublinieze faptul că la noi în țară „aproape nimeni nu mai trimite scrisori”.

Cele mai multe trimiteri sunt de la firme sau instituţii către persoane fizice, şi spune că, în calitate de manager, susţine creşterea tarifelor pentru trimiterile poştale, în limitele pe care le prevăd reglementările ANCOM.

„În cinci zile. Sunt reglementările ANCOM. Sigur, nu trebuie să o ducem în maxim cinci zile, dar onorăm lucrul ăsta, de cinci zile (..)

Trimiterea de scrisori de persoane fizice e aproape inexistentă. Aproape nimeni nu mai trimite scrisori. Tipul de business în care e prinsă poşta e B to C (business to client – n.r.), adică merg de la companii sau entităţi către persoane fizice. De aceea noi nu avem neapărat o strategie comercială prin care să convingem cetăţenii să aducă scrisorile la Poştă”, a explicat Valentin Ştefan, directorul Companiei Naţionale Poşta Română.

Valentin Ștefan, Director General Poșta Română
Valentin Ștefan, Director General Poșta Română

Câți angajați are Posta Română

Potrivit acestuia, Poşta Română numără în prezent circa 23.150 de angajaţi, cu 2.000 mai puţini decât în urmă cu un an şi jumătate. Dintre aceştia, 140 sunt şefi, directori la nivel de central sau judeţean şi şefi de compartimente conform Contractului Colectiv de Muncă.

Tototdată, numărul poștașilor este de puțin peste 10.000, cărora li se adaugă 400 de curieri, şoferi care doar conduc maşinile companiei şi care aproape mereu sunt însoţiţi de un mânuitor de valori.

Citește și: Noul sistem prin care Poșta Română concurează cu serviciile de curierat. Cum vor fi notificați clienții despre livrările lor

Valentin Ştefan a spus că în primele opt luni din mandatul său la cârma instituției, ministerul care este acţionar la Poşta Română, cel al Digitalizării, a avut şase miniştri de la mai multe partide. Fiecare dintre ei i-au cerut să modernizeze compania şi să crească veniturile angajaţilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...