E din nou avertizare de vreme rea în România. Furtuni în jumătate de țară, și Bucureștiul va fi afectat

Badea Violeta, Alexandru Teodorescu 25.08.2021, 13:23
E din nou avertizare de vreme rea în România. Furtuni în jumătate de țară, și Bucureștiul va fi afectat

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis miercuri, 25 august, o avertizare de cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în jumătate de țară. Anunțul este valabil până joi dimineață. Iată care sunt zonele vizate!

Cod galben de ploi în mai multe județe

Meteorologii vin cu vești îngrijorătoare pentru următoarele ore. Specialiștii ANM au emis o atenționare de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate în nu mai puțin de 25 de judeţe. Anunțul este valabil până joi dimineaţa, conform celor de la Agerpres.

Așadar, în intervalul 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00, în mai multe regiuni sunt așteptate precipitații însemnate cantitativ, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi în intervale scurte sau prin acumulare 25 – 40 litri/mp. Regiunile vizate sunt: Transilvania, Moldova şi local în Banat, Oltenia, Muntenia şi în zonele de munte

Cele 25 de județe aflate sub cod galben sunt: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Furtuni in jumatate de tara, si Bucurestiul va fi afectat
Furtuni in jumatate de tara, si Bucurestiul va fi afectat

Meteorologii anunță și un alt cod portocaliu

Miercuri, 25 august, la ora 12:00 a fost emis și un alt cod portocaliu de vreme rea. Specialiștii ANM avertizează că în mai multe regiuni sunt așteptate cantități însemnate de apă și instabilitate atmosferică accentuată. Anunțul este valabil până joi dimineață, la ora 8:00.

Codul portocaliu se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp, conform celor de la ANM. Regiunile vizate sunt Transilvania, Moldova și zonele montane, dar nici nordul Olteniei și al Munteniei nu scapă de această avertizare.

Cum va fi vremea în București

Vremea se schimbă radical și în București. Specialiștii anunță că nici Capitala nu va fi ocolită de ploi. Meteorologii avertizează că vremea devine instabilă, iar atenționarea este valabilă începând de miercuri seară, 25 august. În acest interval sunt așteptate precipitații însemnate cantitativ și vijelii puternice.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o progonoză specială pentru București, fiindcă instabilitate atmosferică accentuată își va face simțită prezența începând cu orele serii.

Sunt anunțate intensificări ale vântului, posibil vijelie, descărcări electrice și averse (3…8 l/mp, izolat peste 10 l/mp). Valoarea maximă va ajunge undeva la 31 de grade Celsius, iar minima va fi de 17…18 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...