E cumplit ce se întâmplă acum cu Mioara Roman. Catinca, fiica sa, a recunoscut ce i-au descoperit medicii

Ana Anitoiu, Alexandru Zanfirescu 29.11.2021, 11:20

Mioara Roman a trecut prin momente extrem de dificile. Catinca, fiica sa cea mare, a dezvăluit ce i-au descoperit medicii după ce i-a fost pus un diagnostic greșit în urma căruia a luat un tratament necorespunzător, ce a făcut-o să se simtă rău. Sora Oanei Roman a dat toate detaliile despre starea de sănătate a mamei sale.

Ce diagnostic greșit a primit Mioara Roman

Mioara Roman, în vârstă de 81 de ani, care a fost căsătorită timp de 33 de ani, în perioada 1974–2007, cu fostul prim-ministru Petre Roman, a fost dusă de fiicele ei la medici, în urmă cu ceva timp, după ce a început să prezinte unele simptome îngrijorătoare. Însă, deși părea cert, diagnosticul pe care l-a primit a fost unul greșit.

„Nu a fost bine diagnosticată, asta a fost ideea. A fost diagnosticată cu Parkinson și ea, de fapt, avea sindrom parkinsonian, plus încă niște mici probleme. Sigur că tratamentul era pentru Parkinson așa că, dacă vă aduceți aminte momentele acelea în care ea nu prea se simțea prea bine, era din cauza tratamentului, în cea mai mare parte.”, a povestit Catinca Roman la o emisiune TV.

E cumplit ce se intampla acum cu Mioara Roman. Ce i-au descoperit medicii
Petre si Mioara Roman

Cum s-a descoperit că Mioara Roman a fost diagnosticată greșit

Catinca Roman a povestit că Mioara Roman a fost diagnosticată corect abia după câteva luni de tratament greșit. Descoperirea a fost făcută de un medic psihiatru, care i-a prescris un alt tratament datorită căruia starea ei de sănătate s-a îmbunătățit în ultima vreme.

„A urmat tratamentul câteva luni din fericire, până când ne-am dat seama că nu e ok și tot căutam cauzele. Am ajuns la o doamnă doctor psihiatru nemaipomenită care a consultat-o, a constatat că diagnosticul nu este bine pus și după aceea i-a schimbat tratamentul.

Ne-a îndreptat și spre o doamnă doctor neurolog și ne-au ajutat foarte mult și pe noi, și pe mama să fie lucrurile ok. Este la centrul de recuperare, are prieteni și se simte bine.”, a mai spus Catinca Roman.

La rândul ei, anterior, Oana Roman a povestit că mama ei suferă de mai multe afecțiuni și că în cazul ei îmbătrânirea a fost bruscă. Fiica lui Petre Roman a mai spus la acea vreme că Mioara Roman a fost diagnosticată cu un Parkinson agresiv din cauza căruia ajunsese să nu-și mai poată folosi o mână.

De asemenea, în urmă cu ceva timp, Oana Roman a anunțat că mama ei a fost internată la un centru medical unde să fie ajutată să se recupereze și să-și îmbunătățească mobilitatea. Vezi și ce a dezvăluit Catinca Roman despre copilăria ei!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...