E clar, Apple va lansa, în sfârșit, o mașină. Ce va avea special față de toate celelalte

Ana Anitoiu, Mirabela Năstase 09.11.2021, 21:35
E clar, Apple va lansa, în sfârșit, o mașină. Ce va avea special față de toate celelalte

Apple va lansa o mașină. Compania a angajat pentru acest nou proiect un fost expert în software de la Tesla care ar fi avut o dispută cu Elon Musk pe tema sistemului autopilot.

Apple s-ar fi dat de gol

Mai exact, Apple l-a angajat pe Christopher Moore, fost director de software la Tesla, care s-a ocupat de sistemul autopilot. Acesta îi raportează lui Stuart Bowers, un alt fost director de la Tesla care s-a alăturat companiei anul trecut.

”Angajarea lui Christopher Moore sugerează că Apple încearcă în continuare să dezvolte tehnologie pentru autopilotare, în competiție cu producători de mașini precum Tesla. Moore se alătură unei divizii cunoscute ca fiind învăluită în mister. Apple nu și-a făcut niciodată publice planurile de a lansa o mașină”, a notat Bloomberg.

Potrivit Bloomberg, Moore ar fi fost de părere că Elon Musk a supraestimat capacitățile sistemului autopilot. El ar fi spus că afirmația celebrului antreprenor conform căreia mașinile vor fi capabile să se conducă complet singure până la finalul anului 2021 ”nu se potrivește cu realitatea”.

E clar, Apple va lansa, in sfarsit, o maaina. Ce va avea special fata de toate celelalte
Tim Cook

Cum ar putea să arate mașina Apple și când ar putea fi lansată

Conform Daily Mail, deocamdată se cunosc puține detalii despre mașina pe care ar urma să o lanseze Apple. Compania lucrează la un proiect numit ”Titan”, iar potrivit unor zvonuri ce au apărut în urmă cu ceva timp, ar fi vorba despre un automobil ce ar putea apărea pe piață până în anul 2024.

Însă, ”mașina Apple” ar putea fi un automobil propriu-zis, dar există și posibilitatea ca aceasta să reprezinte de fapt doar un software autopilot ce ar fi oferit prin intermediul unui producător de autovehicule.

Compania Apple lucrează la misteriosul ”Proiect Titan” din anul 2014, așa că dacă sau atunci când va fi lansată, mașina Apple va reprezenta o muncă de cel puțin un deceniu. În 2017, CEO-ul Apple, Tim Cook, a confirmat că Apple lucrează la un proiect special, dar a precizat că această companie se concentrează mai mult pe sistemele autonome decât pe automobilele propriu-zise.

”Noi privim acest proiect ca și când ar fi mama tuturor proiectelor de inteligență artificială. Probabil este unul dintre cele mai dificile proiecte AI la care se poate lucra”, a spus atunci CEO-ul companiei Apple.

Pe de altă parte, surse citate de Reuters la finalul anului trecut au declarat că Apple dorește să producă o mașină până în 2024. Însă, cel mai probabil, dacă acesta era planul, se vor înregistra întârzieri din cauza pandemiei de coronavirus.

Mașina Apple ar urma să fie alimentată pe baza tehnologiei ”monocell”, astfel încât costurile să fie reduse, iar autonomia automobilului să crească. Ar fi luate în calcul bateriile litiu-fier-fosfat ce sunt mai puțin predispuse la supraîncălzire și, prin urmare, mai sigure.

Urmăriți Impact.ro și pe