E alertă lângă graniţa României. Rușii au lansat rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră

Mihnea Tălău 20.05.2022, 21:29
E alertă lângă graniţa României. Rușii au lansat rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră

Aviația rusă a lansat, vineri, un nou atac cu rachete asupra mai multor obiective din regiunea Odesa de la Marea Neagră. Potrivit autorităților locale, bombardamentele au provocat pagube la infrastructură și au generat un incendiu. Mai mult Rusia a blocat și evacuarea civililor din regiunea ocupată Herson, pentru a cincea zi consecutiv.

Trupele lui Putin blochează evacuarea civililor din regiunea Herson

Săptămâna trecută, un centru comercial și două hoteluri din Odesa au fost lovite de tirurile armatei Kremlinului. Un oficial ucrainean a informat că trei rachete hipersonice Kinzhal au fost lansate dintr-un avion și și au lovit o „țintă de infrastructură turistică”, transmite România TV.

De ce este importanta pentru Rusia Transnistria
 

Potrivit Ministerului Apărării din Ucraina, rușii au pregătit 16 rachete de croazieră de calibru pentru lansare din Marea Neagră.

Într-o conferință de presă susținută vineri, guvernatorul regiunii Herson, Hennadii Lahuta, a afirmat că forțele ruse au blocat evacuarea civililor pentru a cincea zi consecutiv. Trupele lui Putin blochează drumul din regiunea Herson către teritoriile controlate de Ucraina, încercând să-i îndrume pe toți cei care doresc să părăsească regiunea către Crimeea ocupată de ruși.

Pierderi de vieți omenești și pagube însemnate

Tot vineri, un atac al forţelor ruse a vizat o şcoală din Sieverodoneţk, în regiunea Lugansk din estul Ucrainei. Aici se adăposteau peste 200 de oameni, mulţi dintre ei copii. În urma raidului, 3 persoane au decedat, a declarat și mai multe au fost rănite.

Alte 7 persoane, printre care un copil în vârstă de 11 ani, au fost rănite într-un atac cu rachetă care a vizat Casa de Cultură „recent renovată” din oraşul Lozova, situat tot în regiunea Harkov.

Șeful administraţiei militare regionale, Serghei Gaidai, a declarat că aproximativ 11.000 de case, dintre care aproape 3.000 erau clădiri înalte din Lugansk au fost „parţial sau complet distruse”. Pagubele materiale se ridică la sute de miliarde de grivne a mai spus oficialul ucrainean.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...