Elev de clasa a șaptea, la mitingul PSD din Târgoviște: „Eu vreau ca țara să nu fie condusă de PSD!”

Redacția IMPACT 20.05.2019, 10:53
Elev de clasa a șaptea, la mitingul PSD din Târgoviște: „Eu vreau ca țara să nu fie condusă de PSD!”

PSD a avut iar miting electoral și de propagandă, de data asta la Târgoviște. În mijlocul susținătorilor partidului lui Dragnea, a fost și un elev de gimnaziu care nu împărtășea opinia adulților din jurul său, dar se afla printre ei pentru că, probabil, n-avea încotro.

PSD a organizat iar un fel de circ electoral, în care au fost aduși cu autocarele iar aceiași oameni care au fost plimbați prin toată țara ori de câte ori i-a chemat partidul. La fel ca în alte vremuri, pentru că astfel de lucruri nu s-au schimbat.

PSD a blocat orașul Târgoviște pentru că a avut miting

Întreg orașul Târgoviște a fost complet blocat de polițiști pentru că acolo ținea șeful PSD un discurs. Nimeni n-a intrat și nimeni n-a ieșit din oraș cât timp s-a dat Liviu Dragnea în spectacol, pe scenă, de unde a curs cu ocări și acuzații la adresa lui Klaus Iohannis și a opoziției, în general.

În principiu, a fost același tip de miting, în care PSD, la fel ca PNL de altfel, au aruncat vina unii pe alții pentru problemele care există azi în țară. Au găsit un țap ispășitor, s-au lăudat ei înșiși și au vorbit de reușite fictive și au prezentat soluții de dezvoltare multilaterală, ca o veritabilă ideologie de partid.

Printre oamenii aduși cu autocarul la miting, a fost și un elev de clasa a șaptea. Un jurnalist i-a luat interviu pentru a vedea ce părere are acesta despre contextul politic în care trăiește, mai ales că încă n-are vârsta legală pentru a lua contact cu propaganda.

Un elev prezent la miting pentru că n-a avut de ales

Redăm mai jos stenograma interviului, așa cum a fost el expus pe pagina de Facebook a lui Andrei Pricopie:

Reporter: „Tot ca să susţii PSD-ul ai venit şi tu?”

Elev: „Nu. Eu am venit aici ca să văd o adunătură de oameni care, în opinia mea, sunt manipulaţi de partidul care ne distruge ţara.”

Reporter: „Şi cum îţi explici tu manipularea asta?”

Elev: „Eu cred că sunt plătiţi.”

Reporter: „Sunt unii oameni însă care par sinceri aici, care spun că PSD-ul le-a crescut pensiile, salariile. Cum vezi tu asta?”

Elev: „Eu cred că este o creştere a salariilor şi a pensiilor falsă pentru a atrage atenţia oamenilor.”

Reporter: „Eşti elev?”

Elev: „Da. Sunt elev.”

Reporter: „Cum îţi vezi tu viitorul tău în România condusă de PSD?”

Elev: „Aş vrea ca România în primul rând să nu fie condusă de PSD. Şi în al doilea rând, cu PSD-ul văd un viitor foarte prost, pentru că în acest moment situaţia în învăţământul românesc este foarte proastă. Mai mult de 40% dintre români sunt analfabeţi funcţional. Şi asta este un lucru foarte rău.”

Reporter: „În ce clasă eşti tu, dacă nu te superi?”

Elev: „A şaptea.”

Reporter: „Ce te supără cel mai tare la modul în care este condusă ţară?”

Elev: „Mă supără faptul că cei care sunt la conducere nu îşi dau interesul mai mult pentru oameni, ci mai mult pentru ei şi nu găsesc soluţii bune pentru a duce ţara la un trai mai bun şi la o ţară mai bună.”

Reporter: „Şi cum vezi tu venind schimbarea?”

Elev: „Nu ştiu. Şi prin vot. Pentru că dacă mai mulţi oameni ar vota informat ar fi la putere nişte oameni capabili să ne ducă mai departe, mai aproape de ţările din vest, dar la ce-i aici nu cred că se va întâmpla acest lucru curând…”

Reporter: „Te gândeşti după ce termini liceul să pleci din ţară sau vrei să îţi faci studiile aici şi să rămâi aici?”

Elev: „Nu. Nu vreau să plec din ţară. Sunt împotriva acestui lucru total, pentru că cred că eu împreună cu ceilalţi tineri putem salva ţara.”

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe