După valul de frig, România trece la o toamnă caldă. Prognoza ANM anunță temperaturi neobișnuit de ridicate

Mihnea Tălău 20.10.2022, 09:32
După valul de frig, România trece la o toamnă caldă. Prognoza ANM anunță temperaturi neobișnuit de ridicate

Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. După zile friguroase, meteorologii anunță temperaturi mai calde față de normalul perioadei. Se preconizează a fi o toamnă frumoasă, calda.

Cum va fi vremea în intervalul 17 octombrie 2022- 14 noiembrie 2022

Prognoza meteo în săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Se anunță o vreme mai călduroasă decât specificul perioadei în vestul, nordul, centrul țării și la munte. În rest, temperaturile se vor apropia de normalul perioadei.

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile vestice, nordice și centrale, dar mai ales la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Ploile vor fi puține în special în sudul țării, în săptămâna 17-24 octombrie 2022. „Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice”, au mai precizat meteorologii.

Prognoza meteo în săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022

Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal la finalul lunii octombrie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

Surpriza pe care o pregătește vremea în week-end.

Prognoza meteo în săptămâna 31.10.2022 – 07.11.2022

Pentru începutul lunii noiembrie, meteorologii au anunțat tot o vreme caldă pentru specificul perioadei.

Astfel, temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

De asemenea, regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, dar mai ales în cele vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo în săptămâna 07.11.2022 – 14.11.2022

Până la jumătatea lunii noiembrie sunt prognozate temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei.

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, se arată în prognoza meteorologilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...