După vacanță, elevii se întorc de miercuri în bănci. Noi zile libere sunt programate în luna februarie

Stan Filon 24.01.2023, 22:15
După vacanță, elevii se întorc de miercuri în bănci. Noi zile libere sunt programate în luna februarie

Elevii revin miercuri la școală, după minivacanța prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române. Unii dintre ei însă vor intra din nou în vacanță, după doar opt zile de școală. Vedeți în rândurile de mai jos despre care dintre elevi este vorba.

După vacanță, elevii se întorc de miercuri în bănci

Minivacanța elevilor prilejuită cu ocazia sărbătorii Unirii Principatelor Române s-a încheiat, așa că elevii revin în bănci, miercuri. Elevii vor continua cursurile modulului 3, însă după doar opt zile de școală, unii dintre elevi vor intra din nou în vacanță timp de o săptămână.

Anul acesta fiecare inspectorat școlar a decis independent când iau elevii vacanță între modulele 3 și 4. Au avut de ales o săptămână în perioada 6 – 26 februarie 2023. Primii care vor lua vacanță sunt elevii din Ilfov și Suceava, in intervalul 6 – 10 februarie 2023.

Dupa vacanta, elevii se intorc de miercuri in banci
Dupa vacanta, elevii se intorc de miercuri in banci

Vacanță diferențiată în luna februarie

Zece județe au decis ca elevii să fie în vacanță în a treia săptămână din februarie, respectiv 13 – 17 februarie. Cele zece județe sunt Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova.

În cele mai multe județe, 30 la număr, vacanța mobilă din februarie 2023 va fi în a patra săptămână din februarie, respectiv 20 – 26 februarie 2023. Elevii din București vor lua următoarea vacanță tot în perioada 20 – 26 februarie 2023.

Trebuie precizat și faptul că programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se vor desfăşura între 27 februarie şi 16 iunie, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.

La clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activităţi de instruire practică. Imediat după ce vacanța diferențiată din februarie se încheie , elevii revin la școală pentru a începe modulul 4, care se încheie joi, 6 aprilie 2023, când începe vacanța de Paște.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...