După mult timp, China a recunoscut adevărul. Cum a apărut, de fapt, virusul Covid-19

Cristian Cojocaru 17.01.2021, 15:23
După mult timp, China a recunoscut adevărul. Cum a apărut, de fapt, virusul Covid-19

Mai mulți oameni de știință din laboratorul din Wuhan, China, au recunoscut adevărul despre Covid-19. Aceste devzăluiri îi va face pe oficilaii de la OMS să vină cu și mai multe întrebări legate de originea temutului virus care a reușit să paralizeze întreaga planetă.

China a recunoscut adevărul despre originea virusului

Se pare că lucrurile nu stau tocmai așa cum se declarase la momentul răspândirii virusului într-un mod alert pe întreg mapamondul. Astfel, oamenii de știință din cadrul laboratorului de virusologie din Wuha, au recunoscut că liliecii sunt de vină pentru transmiterea de la animal la om al acestui virus.

Cercetătorii afirmă că au fost mușcați de lilieci infectați cu Covid-19 în timp ce colectau anumite probe dintr-o peșteră. Pe baza acestor afirmații, ancheta cu privire la originea virusului aflată în desfășurare a celor de la OMS va fi îngreunată. Unul dintre oamenii de știință ai laboratorului vine cu o afirmație potrivit căreia, dinții animalului i-au trecut prin mănușile de cauciuc precum un ac.

Un alt aspect de luat în considerare este faptul că personalul laboratorului manipulau atât animalele cât și ”virușii vii” fără a purta echipament de protecție sau măști, în acest fel încălcând anumite reguli stricte de siguranță, așa cum arată o imagine suprinsă de o echipă TV în anul 2017 în China. Aceste dezvăluiri ale asiaticilor vor face ca întrebări extra să apară pentru echipa OMS care se află în desfășurarea anchetei cu privire la originea virusului.

Liliecii se găsesc în continuare spre comercializare pe piețele Indoneziene
Liliecii se găsesc în continuare spre comercializare pe piețele Indoneziene

În ciuda Covid-19, liliecii rămân pe piață

Deși originea virusului care a schimbat totul la nivel mondial pare a fi, conform afirmațiilor Chinei, de la lilieci, aceștia se găsesc în continuare spre comercializare pe piețele Indoneziene. Astfel, pe o piață de animale sălbatice din Sulawesi de Nord din Indonezia, liliecii reprezintă o mare parte din preferințele localnicilor.

După ce ajung la piață, aripile acestora sunt tăiate iar blana arsă, tocmai pentru a putea fi gătiți, în multe locuri ei reprezentând o delicatesă. În această piață pot fi găsite și alte animale precum carne de șarpe, șopârle sau șobolani. Deși pandemia a dus la o scădere drastică a cererii de lilieci, se pare că aceasta este iarăși în urcare.

”Cumpărătorii s-au temut să mănânce carne de liliac. Dar treptat, deoarece avem moduri diferite de a o găti, nu se mai tem”, a afirmat managerul Yani Tulangow.

Experții avertizează că pe o piață unde sunt adunate mai multe specii de animale într-un mod neigienic, poate avea un impact foarte mare și reprezenta un loc din care se pot dezvolta viruși și boli.

Urmăriți Impact.ro și pe