După mai bine de 30 de ani, Mioveni are o sală de sport nouă, ultramodernă. Are 2200 de locuri și e desfășurată pe o suprafață de 7100 de metri

Cristi Ionică 14.09.2021, 17:37

După mai bine de 30 de ani, Mioveniul are o sală de sport nou nouță. Noua construcție, situată chiar la intrarea în oraș are 2200 de locuri, o suprafață de joc de 800 de metri pătrați și e desfășurată pe o suprafață de 7100 de metri pătrați. Sala este multifuncțională, de inspirație daneză, și corespunde, din toate punctele de vedere, cerințelor tehnice actuale. În ultimii ani, doar Craiova și Clujul s-au putut mândri cu săli noi de sport.

Mioveni are o sală de sport nouă, ultramodernă

Deși orașul Mioveni este unul dintre marii contributori la bugetul statului, grație uzinelor Dacia Renault, niciun guvernant, de stînga sau dreapta, nu a avut grijă ca, măcar o parte din banii plătiți la centru să se întoarcă, sub formă de investiții.

Așa că, după numeroase promisiuni și refuzuri, Consiliul Local a hotărât ca noua Sală a Sporturilor să fie făcută din bani publici. Construcția, care s-a întins pe o perioadă de 5 ani, a costat, în final, 10 milioane de euro. Acum suporterii din Mioveni, pot asista la meciuri de handbal, volei, tenis, baschet, dans sportiv, judo și karate.

Este un paradox. Noi contribuim la bugetul central cu cei mai mulți bani. Anul acesta, Mioveniul nu și-a primit cota de 63%. Este una dintre puținele localități din țară. Nicăieri, la centru, nu se vorbește de Mioveni, deși suntem printre principalii contributori la P.I.B…De ce? Chiar nu-mi explic.

Am hotărât ca, din banii oamenilor, să facem această sală ultramodernă. Problema acum este alta. Nu știu cum o vom întreține cu facturile, și așa, umflate. La un meci, numai sistemul de aerisire și ventilație consumă enorm. Dar, una peste alta, este bine. Totu-i bine când se termină cu bine, a spus primarul Ion Georgescu.

Mioveni are o sala de sport noua, ultramoderna
Sala de sport Mioveni

Cei mai fericiți sunt cei din secția de handbal, echipa feminină jucând în Liga Florilor.

Aveam nevoie de acest complex ca de aer. După ani de zile, echipa noastră de handbal feminin joacă acasă. Acum că nu mai jucăm la Pitești, cu sala goală, așteptăm și rezultatele. Sunt convins că, la primul meci, suporterii vor veni în număr cât mai mare, a declarat Toma Duței, președinte C.S.Mioveni.

Inaugurarea efectivă a sălii va avea loc în data de 24 septembrie, la meciul cu H.C.M. Zalău și se va face exclusiv în prezența suporterilor. Cei mai mulți abia așteaptă să vină.

Abia aștept să văd cum arată sala, să vedem minunea cu ochii noștri. Să testăm acustica, că vom veni cu tobe. Vrem să facem din Mioveni polul handbalului românesc, a spus și Ion Petre.

Și sunt toate șansele să se întâmple acest lucru, pentru că, în luna octombrie, Mioveniul va găzdui un amical al României cu Insulele Feroe. Pînă atunci, în weekend va vea loc un turneu experimental de volei, la care sunt așteptați și suporterii, pe de o parte pentru o testare tehnică a clădirii, iar pe de alta pentru a vedea răspunsul acestora.

Urmăriți Impact.ro și pe