După Între Chin și Amin, Kira Hagi a fost cooptată într-un nou proiect. Fiica Regelului fotbalului românesc a devenit profesoară de actorie

Ioana Nechifor 14.10.2019, 16:47
După Între Chin și Amin, Kira Hagi a fost cooptată într-un nou proiect. Fiica Regelului fotbalului românesc a devenit profesoară de actorie

După ce și-a făcut debutul pe marile ecrane, în pelicula Între Chin și Amin, Kira Hagi a primit o altă provocare profesională. Tânăra actriță, în vârstă de 23 de ani, dar cu o experiență vastă în lumea artistică și cu studii de specialitate făcute în America, se pregătește să devină profesoară de actorie pentru copii.

Kira Hagi, cooptată într-un nou proiect

Kira Hagi a mai dat o lovitură, după pelicula Între Chin și Amin în care și-a făcut recent debutul pe marile ecrane. Fiica Regelului fotbalulului românesc a fost cooptată într-un nou proiect în domeniul în care a studiat și s-a remarcat.

La doar 23 de ani, fiica Regelui fotbalului românesc, va susține un curs de actorie pentru copii la DallesGO, cea mai mare platformă de cursuri after-work din România.

În ciuda vârstei, fiica lui Hagi are o vastă experiență în lumea artistică. La 12 ani, ea a început sa joace pe scenele de teatru din București, sub coordonarea lui Filip Ristovski.

După un curs de teatru la Cambridge, un rol într-un film de mediu metraj și câteva piese cu ecouri excepționale de la presa de specialitate, Kira a ales să studieze actoria, la New York Film Academy din L.A., unde a terminat în primii 5% cei mai buni studenti din Universitate.

“Am descoperit că sunt atrasă de artă de când eram foarte mică. Și cam pe la 12 ani am început din proprie inițiativă să fac cursuri opționale de actorie. La 16 ani jucasem deja în patru piese pe scenele teatrelor din București, primeam rolul principal înr-un film drăguț pentru tineri și la 19 ani primeam o bursă la New York Film Academy, care avea Universitatea în L.A., lângă Universal Studio, și îl avea pe Al Pacino in board.

Am jucat în filme studentesti, am făcut și un scurt metraj care a primit un premiu local pentru regie și interpretare, iar acum lucrez la câteva proiecte în țară și printre toate acestea mă pregătesc să îi cunosc pe mini cursanții DallesGO!”, spune Kira Hagi.

Kira, alături de tatăl ei, Gică Hagi
Kira, alături de tatăl ei, Gică Hagi

Kira Hagi, profesoară de actorie pentru copii

Kira Hagi este nerăbdătoare să intre în rolul de profesoară de actorie pentru copii. “Când a apărut această idee, care a venit de la cineva care mă cunoaște destul de bine, am fost foarte surprinsă. Mi-a tinut însă o întreagă teorie despre ce înseamnă să fii la început de drum și cât de mult contează să fie cineva care să știe să vorbească pe limba ta și eventual să îți spună: “Tu ai talent, hai să te ajut să îl cultivi!”.

După discuția aceasta, ideea de a deschide la rândul meu o fereastră către copiii care sunt atrași de artă mi s-a părut că merită luată în considerare. Acum, abia aștept!”. mărturisește Kira despre aceasta noua experienta.

Începând cu luna noiembrie, copiii cu vârste cuprinse între 10-13 ani, care iubesc arta și își doresc să devină actori, o vor avea pe Kira Hagi la cursurile de Actorie Kids de la DallesGO.

“Ne vom juca învățând să uitam de complexe, vom învăța să verbalizam sau să exprimam idei, vom face și exerciții fizice pentru că trebuie să fim în formă! Apoi, la final, ca orice actor care se respectă, vom pune pe scena Teatrului Act o piesă în care fiecare dintre participanți la curs va avea un rol. “, adaugă Kira.

Urmăriți Impact.ro și pe