După câte zile oferă imunitate, de fapt, vaccinul anti-covid de la Pfizer. Toţi românii trebuie să ştie

Cristian Cojocaru 04.02.2021, 14:12
După câte zile oferă imunitate, de fapt, vaccinul anti-covid de la Pfizer. Toţi românii trebuie să ştie

În urma unor teste clinice, s-a demonstrat după câte zile vaccinul anti-covid de la Pfizer începe să ofere imunitate. Deși mulți români sunt sceptici cu privire la vaccinurile care luptă împotriva noului coronavirus, procentul de eficiență al acestora este foarte mare.

După câte zile dezvoltă imunitate vaccinul anti-covid

Potrivit studiului, o singură doză de vaccin Pfizer/BioNTech, arată o eficiență de 90%. Aceste rezultate au apărut în urma testelor efectuate de către cercetătorii de la Universitatea din Anglia de Est. Studiul a fost finanțat din partea de către Marea Britanie, iar rezultate obținute sunt în antiteză cu rezultatele obținue la un test anterior efectuat în Israel.

Studiul israelienilor arăta că o singură doză nu poate oferi o protecție necesară, astfel că este nevoie de imunizarea cu două doze. Astfel, responsabilul cu campania de vaccinare din Israel, profesorul Nachman Ash a declarat luna trecută că o doză de vaccin ar demonstra o eficiență mai scăzută.

Așadar, eficiența vaccinului apărea ca fiind mult mai scăzută față de ceea ce au declarat inițiat cei de la Pfizer. Compania a declarat anterior că eficacitatea unei singure doze cu ser este de 52%. Britanicii au reușit însă să stabilească noi valori pentru acest procentaj, astfel că acum sunt formate două tabere ale oamenilor de știință.

În urma rezultatelor britanicilor, o singură doză de vaccin oferă o protecție ridicată
În urma rezultatelor britanicilor, o singură doză de vaccin oferă o protecție ridicată

Serul Pfizer oferă o protecție ridicată dintr-o singură doză

În urma rezultatelor britanicilor, o singură doză de vaccin oferă o protecție ridicată. Oamenii de știință au aflat faptul că serul începe să dezvolte o protecție crescută chiar înainte ca cea de-a doua doză să fie administrată. Imunitatea începe să își facă treaba la 21 de zile de la injectare cu serul Pfizer.

Așadar, o singură doză de vaccin Pfizer/BioNTech are o eficiență de 90%, iar protecția oferită începe după 21 de zile de la administrarea serului. Totuși cifrele din ultimele zile cu privire la numărul de infectări nu sunt deloc îmbucurătoare. Potrivit ultimelor cifre, riscul de infecție s-a dublat în primele opt zile de la vaccinare.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că persoanele care s-au vaccinat au devenit mai puțin precaute în ideea că au devenit imuni la temutul virus, datorită serului. Marea Britanie a luat decizia de a administra cea de-a două doză a vaccinurilor Pfizer/BioNTech precum și a vaccinurilor Oxford/AstraZeneca, la un interval de 12 săptămâni de la administrarea primului vaccin. Această decizie stă în contextul în care se dorește maximizarea numărului de persoane protejate împotriva noului coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe