După caniculă, vine potopul. Avertismentul îngrijorător transmis de meteorologi

Stan Filon, Ana Ionescu 27.07.2021, 18:32
După caniculă, vine potopul. Avertismentul îngrijorător transmis de meteorologi

Meteorologii a tras un puternic semnal de alarmă, după ce au emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă! Așadar, angajații Administrației Naționale de Meteorologie au avertizat că după temperaturile foarte ridicate care ne așteaptă în următoarele zile, vin adevărate furtuni!

După caniculă, vine potopul

Cea care a venit cu avertismentul de vreme rea, după perioada caniculară, este chiar Gabriela Băncilă, director de Meteorologie Operațională în cadrul ANM. Aceasta a avertizat, marți, la Realitatea PLUS, asupra faptului că, în perioada următoare, ne vom confrunta cu un val de caniculă. În plus, este posibil să asistăm la apriția unor furtuni destul de puternice, așa cum ne-am obișnuit deja în ultimii ani.

Meteorologul Gabriela Băncilă spune că cele mai afectate zone vor fi cele din extremitatea de sud a țării, deoarece acolo se pot înregistra, spre finalul acestei săptămâni, temperaturi de 39-40 de grade Celsius, la umbră.

Dupa canicula, vine potopul
Dupa canicula, vine potopul

Temperaturi de 40 de grade Celsius

”În momentul de față, înregistrăm temperaturi la umbră, care se apropie de pragul caniculei, tot în regiunile sudice și sud-vestice ale țării – 34 de grade Celsius, la aceasta oră – valoarea temperaturii aerului în sudul Olteniei și Munteniei. Aceste temperaturi de 33-34 de grade Celsius, pe care le înregistrăm frecvent, înseamnă temperaturi resimțite, dar tot în adăpostul meteorologic de 38-39 de grade, ceea ce înseamnă că, în directa bătaie a soarelui, mai ales în marile aglomerări urbane, temperatura resimțită este o valoare subiectivă’’, a precizat Gabriela Băncilă.

Directorul ANM avertizează că este foarte probabil ca aceste temperaturi caniculare să persiste până la finalul acestei săptămâni, cel puțin în partea de sud a țării. În ceea ce privește vremea pe litoral, valorile termice nu vor fi chiar atât de ridicate.

”Nu vom vorbi despre 35-39 de grade la umbra, pentru că influența moderatoare a apei își va spune cuvântul. Vor fi temperaturi de 28-29 de grade, la acest moment, dar, pentru că și pe litoral pragul de umezeală este cu mult mai ridicat, determină temperaturi resimițite, la această oră, de 35-37 de grade Celsius’’, a mai explicat Gabriela Băncilă.

Cel mai bine va fi în această perioadă la munte, unde se vor înregistra temperaturi de 25-28 de grade Celsius. ”La munte, în zona Moldovei și în zonaTransilvaniei, mai ales astăzi, mâine si poimâine, în orele amiezii, gradul de instabilitate va fi foarte accentuat. Este posibil să asistăm la apriția unor furtuni destul de puternice”, a adăugat meteorologul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...