Dulceață de gutui, cea mai bună rețetă. Ingredientul de care trebuie să ții cont

Iancu Andreea 29.09.2020, 19:25
Dulceață de gutui, cea mai bună rețetă. Ingredientul de care trebuie să ții cont

Toamna aduce în panerul său belșug de fructe și legume, pe care multe gospodine încearcă să le păstreze și peste iarnă. Astfel, conservele sunt la ordinea zilei pentru acelea care trebăluiesc de zi până seara, lăsând în urmă aromele anotimpului. Printre borcanele pregătite să-și găsească loc în cămări se numără și dulceața de gutui. Ceea ce pare să fie o rețetă simplă, cu gutui și zahăr, poate fi transformată într-o simfonie de gusturi cu un simplu ingredient.

Cum poți obține cea mai bună dulceață de gutui, cu un singur ingredient

Gutuile sunt fructele care încununează anotimpul răcoros al anului. Acestea încep să se coacă în perioada toamnei și pot fi consumate cu succes crude sau în diferite preparate. Beneficiile lor pentru sănătate sunt însă uriașe. Gutuile sunt utile în curele de slăbire, având un număr scăzut de calorii, dar multe fibre. De asemenea, ele sunt bogate în vitamina C și deci au proprietăți antiinflamatoare. Pe de altă parte, conținutul ridicat de potasiu le face ideale pentru reglarea tensiunii arteriale.

Totuși, deși sunt minunate consumate crude, gustul gutuilor nu este tocmai foarte prietenos, din cauza taninului din compoziție. Pe de altă parte, în dulceață, ele pot fi cu adevărat savuroase. Pentru a obține cea mai bună dulceață de gutui poți adăuga un ingredient simplu, care să schimbe total aroma. O singură linguriță de lămâie rasă va conferi un gust excepțional preparatului tău.

Gutuile au numeroase beneficii și pot fi preparate atât sub formă de dulceață, marmeladă sau jeleu, cât și în tocănițe, alături de carne
Gutuile au numeroase beneficii și pot fi preparate atât sub formă de dulceață, marmeladă sau jeleu, cât și în tocănițe, alături de carne

Cum să prepari o rețetă simplă de dulceață de gutui

Pentru a te bucura de savoarea gutuilor, prepară o rețetă simplă de dulceață de gutui, folosind câțiva pași simpli. Iată mai jos ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente

  • 1 kg de gutui (spălate şi date prin răzătoare în prealabil)
  • 1 litru de apă
  • 60 ml de suc de lămâie
  • o lingură de coajă rasă de lămâie
  • 900 de grame de zahăr

Mod de preparare

În primul rând, este nevoie să spălați și să tăiați gutuile în două. Apoi, trebuie să dați pe răzătoare fructele sau să folosiți un robot pentru acest pas. După ce ați obținut ingredientul principal, este timpul să puneți apa la fiert, într-o oală mare, de aproximativ 6-8 litri. Adăugați gutuile, zeama de lămâie și coaja de lămâie în apă. După ce lăsați la fiert conținutul, la foc mediu, până se înmoaie, adăugați zahărul. Continuați să fierbeți și să amestecați pentru a ajuta cristalele de zahăr să se dizolve.

Lăsați focul mic și dați la o parte capacul. Amestecați din când în când, până ce dulceața capătă o culoare mai închisă și se îngroașă. Acest pas ar putea dura între 30-50 de minute.

La final, turnați dulceața în borcanele spălate și puse în cuptor în prealabil pentru a se usca. Puneți capacele și apoi așezați borcanele într-un vas cu apă în clocot, la bain-marie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...