Drumul Apusenilor, cea mai spectaculoasă șosea recent inaugurată din România. Priveliștea îți taie respirația, va atrage turiștii ca un magnet

Ioana Bucur 15.01.2023, 14:54

După Transfăgărășan, Transalpina și Transrarău, șoferii de la noi din țară au acum ocazia să se bucure de un nou traseu impresionant. Cum arată Drumul Apusenilor, șoseaua spectaculoasă inaugurată recent în România. Priveliștea îți taie respirația, va atrage turiștii ca un magnet.

Drumul Apusenilor, șoseaua inaugurată recent în România

După în jur de doi ani de lucrări, țara noastră se poate mândri cu o nouă șosea ce străbate zone spectaculoase. Drumul Apusenilor a fost inaugurat recent de autoritățile din județul Cluj.

Șoseaua are o lungime de 25 de kilometri și leagă județele Cluj și Bihor, pornind de la intrarea în localitatea Valea Drăganului și oprindu-se la limita cu județul învecinat.

Peisajele spectaculoase de pe traseu au toate șansele să atragă turiștii ca un magnet, în special în lunile de vară, așa cum se întâmplă în cazul Transfăgărășan, Transalpina și Transrarău.

Drumul Apusenilor traversează una dintre cele mai frumoase zone din Apuseni, principala atracție fiind, fără doar și poate, lacul Drăgan.

„Traseul 𝐃𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐀𝐩𝐮𝐬𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫, în lungime de peste 25 de km, reabilitat de la 0!
Vă invităm să vizitați această frumoasă zonă a județului Cluj!
Înainte și după modernizarea Drumului Apusenilor!”, a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Cluj, pe 19 decembrie 2022.

Drumul Apusenilor, cea mai spectaculoasa sosea recent inaugurata din Romania. Privelistea iti taie respiratia, va atrage turistii ca un magnet
Drumul Apusenilor, cea mai spectaculoasa sosea recent inaugurata din Romania. Privelistea iti taie respiratia, va atrage turistii ca un magnet

„Mașini mai multe, oameni, turiști”

În cei doi ani de lucrări, s-au construit și nouă kilometri de trotuare și au fost modernizate 80 de podețe și șapte poduri. Pe marginea șoselei au fost amenajate stații de autobuz, parcări și s-au montat parapeți metalici. Costul total al proiectului realizat de o companie privată din Cluj s-a ridicat la 132 de milioane de lei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a precizat că noua șosea permite accesul în peste 280 de locuințe și că va crea posibilități de dezvoltare turistică și economică.

Potrivit Digi 24, proprietarii pensiunilor din zonă se gândesc deja la turiștii care vor alege să poposească la ei.

„E un lucru benefic pentru zonă pentru că știți cum îi, dacă nu ai drumuri, nu vine nimeni să își rupă mașinile pe aici prin zona noastră.”

„Mașini mai multe, oameni, turiști, sigur, drumul e foarte important. Am fost și pe Valea Drăganului și pe aici și drumul e bun.”

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...