Drogul din bucătărie. Toți românii îl au în bucătărie și îl consumă zilnic

Mihai Roșoiu 17.10.2020, 19:03
Drogul din bucătărie. Toți românii îl au în bucătărie și îl consumă zilnic

Fără să știe, românii au un „drog” în bucătărie pe care îl consumă zilnic, uneori în cantități importante. Și ca și cum asta nu ar fi suficient, cei mai expuși la pericol sunt cei mici. Produsul toxic se află în fiecare casă și este la îndemâna tuturor.

Drogul din bucătărie. În găsești în toate casele și este consumat zilnic

Dacă nu v-ați dat seama deja, vorbim despre pericolul pe care-l reprezintă zahărul. Chiar dacă nu este consumat simplu, zahărul din alimente este un dușman teribil al organismului.

Încă de la primele ore ale zilei, românii își iau porția de „drog”. Fie că își îndulcesc cafeaua, fie că mănâncă un pișcot, zahărul e nelipist. Pe tot parcursul zilei, consumăm o cantitate serioasă de zahăr. Deși cei mai mulți dintre noi știm cât de periculos este, continuăm să-l mâncăm fără limite.

Drogul din bucătărie. Toți românii îl au în bucătărie
Drogul din bucătărie. Toți românii îl au în bucătărie

Consumul excesiv de zahăr are un efect negativ asupra organismului. Este știut că odată ajuns în sânge, zahărul îți dă o stare de oboseală. Medicii ne spun cu exactitate ce se întâmplă. La scurt timp după ce „drogul” ajunge în sânge, glicemia crește. La fel și nivelul de insulină. În acel moment simțim o energie neobișnuită. Pentru scurt timp însă. Ulterior tonusul ne scade, iar oboseala își face loc.

Copiii sunt cei mai expuși  pericolului

Așa cum se întâmplă, cei mici au de suferit cel mai mult. De ce? Pentru că un consum mare de zahăr duce la obezitate. Și cum toți „piticii” sunt îndrăgostiți de dulciuri, riscul este mare. Și sucurile conțin mult zahăr. Așa că n-ar fi rău să-i țineți pe cei mici departe. Medicii ne spun să rezistăm și să nu le oferim copiilor astfel de produse.

Nu trebuie să uităm ce spune OMS despre zahăr. Potrivit datelor oficiale, un om trebuie să mănânce 25-30 de grame/zi. Pare greu, dar cu puțin efort se poate ajunge la un rezultat bun.

Dușmanul siluetei

Fără să știe, românii au un „drog” în bucătărie pe care îl consumă zilnic. Zahărul este un dușman de moarte al românilor. Pe lângă faptul că îți poate strica sănătatea, produsul mai are un defect. Ne „atacă” greutatea. Cine mănâncă mai mult zahăr depășește mai repede greutatea normală.

Drogul din bucătărie. Toți românii îl au în bucătărie
Drogul din bucătărie. Toți românii îl au în bucătărie

Este cunoscut că dulciurile ne îngrașă cel mai mult. Asta nu pare să-i sperie pe români, care se numără printre cei mai mari consumatori de zahăr din Europa.

Sfatul medicilor e simplu. Feriți-vă cât mai mult de zahăr pentru o viață sănătoasă!

 

Urmăriți Impact.ro și pe