Drama uluitoare din viața lui Gică Popescu. ”Am plâns cu toții. Tata n-a putut să ducă”

Luiza Moldovan 31.05.2020, 12:36

Gică Popescu își amintește cu greu de ziua în care a fost condamnat la închisoare în Dosarul Transferurilor. Fostul internațional a rememorat cu inima sfâșiată de durere  momentul în care a trebuit să le spună copiilor săi că trebuie să meargă la închisoare.

Momentul dramatic în care Gică Popescu a făcut anunțul i-a marcat familia pe viață

Au fost clipe grele, foarte grele pentru marele Gică Popescu, atunci când și-a aflat sentința. Publicul era și el revoltat de o asemenea condamnare: Gică Popescu nu era un pericol public. Gică Popescu nu merita închisoarea.

“Fiica mea mi-a zis: Mergi la închisoare? Și atunci am izbucnit toți în plâns. A fost cel mai greu moment al meu, când le-am spus copiilor această decizie”, a spus fotbalistul într-o emisiune pentru Digi24.

Au trăit momente sfâșietoare, dar acum sunt liniștiți
Au trăit momente sfâșietoare, dar acum sunt liniștiți

“N-a putut să ducă umilința asta”

Impactul de stress a fost incredibil pentru toată familia marelui fotbalist. Nimeni nu a scăpat fără traume psihologice din acest incident. Tatăl său s-a stins la două luni după încarcerarea fotbalistului, care e convins că momentul trecerii la cele sfinte al tatălui său e în strânsă legătură cu condamnarea sa la închisoare.

“Tatăl meu era un tip incredibil, dar n-a putut s-o ducă. La două luni după aceea, s-a stins din mândrie. N-a putut să ducă umilința asta. Am avut parte de înțelegerea directorului de la Rahova și am putut merge 24 de ore. Puteam merge și trei zile dar eram un pericol mult prea mare și, dacă aș fi stat liber atât, cine știe ce rău aș mai fi putut face societății românești. Am mers odată, singur, la mormântul tatălui meu, când am ieșit. I-am spus mai multe lucruri, dar în primul rând mi-am cerut iertare pentru că eu tot timpul am considerat că el a mers acolo din cauza mea. Dacă n-ar fi fost situația cu condamnarea mea, probabil că ar fi trăit și acum”, a spus Popescu.