Drama sfâșietoare a lui Gică Popescu. Puțini știu ce suferință cumplită trăiește: “Este o povară grea”

Andrei Cezar 01.06.2020, 11:24

Gică Popescu și-a deschis inima și a povestit clipele extrem de grele prin care a trecut după momentul condamnării sale în Dosarul Transferurilor. Cel mai dificil moment a fost atunci când tatăl său a murit: “Este o povară grea”.

Suferința prin care trece Gică Popescu

Fostul mare internațional și actul președinte al Viitorului, Gică Popescu, a rememorat perioada condamnării sale și clipele petrecute după gratii. El a povestit cât de cumplit a fost când și-a aflat sentința.

„Cel mai greu moment a fost la aflarea veștii. A doua zi erau alegeri la Federația Română de Fotbal. Nimeni nu se gândea la așa ceva. Am plecat acasă și a venit toată familia. La mine acasă era ca la înmormântare. Cumnata mea, Mari, s-a dus să ia copiii de la școală și când au intrat în casă toată lumea plânsă, toată lumea tristă și i-am luat pe copii, împreună cu soția mea, și i-am dus în cameră.

Ne-am așezat pe pat și am început să le spun: ”Voi știți că tati așteaptă astăzi o decizie a instanței…” Și în acel moment fata mea a spus: ”Mergi la închisoare?”. Și atunci am izbucnit în plâns toți patru. A fost, cred, cel mai dur moment pe care l-am trăit eu vreodată, momentul când le-am spus copiilor mei această decizie. Și un alt moment greu a fost când am sunat la părinții mei”, a declarat Gică Popescu la Digi 24.

Drama sfâșietoare a lui Gică Popescu. Puțini știu ce suferință cumplită trăiește: “Este o povară grea”
Drama sfâșietoare a lui Gică Popescu. Puțini știu ce suferință cumplită trăiește: “Este o povară grea”

Taăl lui Gică Popescu a murit de ”inimă rea”

Fostul căpitan al Barcelonei a povestit și episodul emoționant al decesului tatălui său. Costică Popescu a murit în urma unui infarct, în 2014, la două luni după condamnarea fiului său. Fusese operat pe inimă în 2010, iar de atunci avea montat un stimulator cardiac.

Fostul fundaș consideră că nefericitul eveniment s-a petrecut din cauza lui.

„Nu știam dacă pot să merg la înmormântare. Am avut parte de înțelegerea directorului de la Rahova, care mi-a dat voie 24 de ore. Ar fi putut să-mi dea și trei zile, dar probabil că eram un pericol public foarte mare. Cine știe ce rău aș fi putut să fac societății românești! Am mers odată singur la mormântul tatălui meu, după când am ieșit, și am avut multe lucruri pe care i le-am spus. Dar i le-am spus la mormânt, așa, nu mai aveau valoare.

În primul rând, mi-am cerut iertare pentru că tot timpul am considerat că a mers acolo din cauza mea. Dacă n-ar fi fost situația asta, condamnarea, poate că ar fi trăit și acum. Este o povară grea! Dar atunci, nu știu, mi-am luat așa, de pe suflet. Tot timpul aveam chestia asta pe suflet și am simțit că mă eliberez”, a adăugat Popescu.

Experiența detenției l-a marcat profund pe Gică Popescu, însă cu toate acestea a știut să treacă peste ea cu demnitate.

„Dacă n-ar fi uitarea, am înnebuni cu toții, dar sunt și lucruri pe care nu ai cum să le uiți niciodată. Sunt momente pe care nu le uit și am impresia că s-au întâmplat ieri. În momentul în care stai într-o încăpere lată de 1,30 metri cu înălțime de 3,5 metri nu e prea plăcut”

Urmăriți Impact.ro și pe