Drama neştiută a lui Azdren Llullaku. Golgheterul din Liga 1, destin marcat de tragedii: „Am fugit de război, tata s-a spânzurat”

Nicu Stan, Dragos Ștefănescu 20.06.2021, 09:56
Drama neştiută a lui Azdren Llullaku. Golgheterul din Liga 1, destin marcat de tragedii: „Am fugit de război, tata s-a spânzurat”

Drama neştiută a lui Azdren Llullaku. Golgheterul din Liga 1, destin marcat de tragedii: „Am fugit de război, tata s-a spânzurat”. Detalii incredibile din viața fotbalistului, în articolul de mai jos.

Azdren Llullaku, golgheterul din Liga 1, poveste emoționantă de viață. ”În 1999 a început războiul. Am mers 36 de ore, pe jos, prin munți…”

Drama neştiută a lui Azdren Llullaku, golgheterul din Liga 1. Fotbalistul are un destin marcat de tragedii.

Dranmă după dramă, un război, două mame și alt destin, așa ar putea fi povestită viața lui Azdren Llullaku în câteva cuvinte. Golgheterul din Liga 1 are o poveste emoționantă de viață.

Azdren Llullaku, poveste emotionanta de viata
Azdren Llullaku, poveste emotionanta de viata

Azdren Llullaku, recunoscător mamei sale

”Doar mama cred că, în lumea asta, a avut o așa putere, să facă această alegere. În gândul ei a fost un lucru simplu, ori mor cu amândoi, ori le dau, copiilor mei, un viitor mai bun. Femeia chiar a reușit. Și mama mea, pentru mine, e tot”, spune Azdren Llullaku.

Când a ajuns în România, albanezul Azdren Llullaku avea 25 de ani, a dat probe la Gaz Metan Mediaș și, din peste 30 de jucători testați de Cristi Pustai, albanezul a fost selectat.

Care este prima echipă a lui Azdren Llullaku

Acesta avea să fie primul lui contract de fotbalist profesionist. Apoi s-a impus rapid. A devenit golgheterul echipei, după care și al Ligii 1. Al doilea albanez, după legendarul dinamovist Demollari, care câștiga acest titlu.

Azdren Llullaku a povestit, cu noduri în gât, cum, la vârsta de 10 ani, mama lui a trebuit să-și ia copiii de mână, pe Azdren și pe fratele lui, și sub amenințarea războiului să ia calea pribegiei.

Războiul a gonit familia lui Azdren Llullaku de acasă

”Aveam 10 ani. În 1999 a venit războiul, a trebuit să fugim din orașul nostru. Am mers 36 de ore, pe jos, prin munți. Eram mulți, vreo 10.000 de persoane au plecat, trăgeau spre noi, nu să ne omoare, să ne sperie, să fugim. Puteau să ne omoare lejer. Era frig, era zăpadă și… când am ajuns sus, în munte, ne-am oprit să ne odihnim.

Și în momentul ăla, când m-am întors să văd orașul, se vedeau flăcări. Dacă am fi rămas acolo am fi fost pierduți. Din păcate au fost și cazuri, persoane în vârstă, care nu puteau să meargă, să plece și… Am trecut în Muntenegru. Așa că am scăpat”, povestește Azdren Llullaku.

Mama și-a luat copiii și a plecat în lume

Cu ”Lulu” agățat de o mână și cu fratele lui încleștat în cealaltă mână, mama puștilor știa că, pentru ca băieții ei să aibă o viață mai bună trebuie să treacă munți și să străbată o mare.

Restul poveștii lui Azdren Llullaku, pe playsport.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe