Drama cu piele de găină a campioanei olimpice Ana Maria Popescu. Soțul sportivei joacă în meciul vieții cu o boală cruntă: „Medalia o construim împreună”

Ana Anitoiu, Mihai Cheleș 30.07.2021, 23:17

Ana Maria Popescu a mers la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu sufletul greu. Campioana a luat argintul la vârsta de 37 de ani, după mii de ore de antrenament, în timp ce soțul ei joacă în meciul vieții cu o boală cruntă ce a recidivat.

Ana Maria Popescu a luptat pe două fronturi

După ce a fost la un pas de medalia de aur la spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Ana Maria Popescu a declarat că e argintul ei a fost cea mai muncită și chinuită medalie din întreaga ei carieră. Ea a precizat că a luptat pentru ea, deși o dor toate, la cei 37 de ani ai ei. Ceea ce n-a precizat atunci sportiva a fost că poartă și o durere în suflet.

”Nu-mi pasă de aurul care este la gâtul lui Sun acum.Îmi pasă de bucăţica asta de metal pe care mi-am dorit-o pentru mine. Şi o am, şi asta e cel mai important. Şi dacă la Beijing n-am avut maturitatea necesară să mă bucur de acea medalie, acum sunt foarte mulţumită de ce-am reuşit să fac.

E maxim din ce puteam să fac, la ce pregătire am avut, la ce chin şi la cât contează sportul în România, trebuie s-o spunem şi pe asta. A fost minunat ce-am reuşit să fac astăzi”, a fost declarația sportivei, care a fost așteptată acasă de soțul ei încercat de o boală ce a recidivat.

Drama cu piele de gaina a campioanei olimpice Ana Maria Popescu. Sotul sportivei joaca in meciul vietii cu o boala crunta
Ana Maria Popescu si sotul ei, la nunta

Cum a plănuit soțul ei să o aștepte acasă

Imediat după ce Ana Maria Popescu a luat argintul, soțul ei, în vârstă de 34 de ani, a declarat că o va aștepta acasă cu tiramisu, prăjitura ei preferată. Pavel Popescu a fost și el sportiv de performanță. A practicat polo la cel mai înalt nivel, iar în prezent se confruntă cu o boală ce a recidivat, potrivit playsport.ro.

”Este cel mai frumos și mai important meci, este chiar meciul vieții. Medalia o construim împreună, pentru că suntem o echipă!”, spunea ea cu ani în urmă, pentru femeia.ro. ”Este un altfel de meci aici și miza este fericirea noastră. Așadar, facem totul astfel ca la final să primim medaliile”, completa el.

Fostul poloist s-a internat într-un spital, iar miercuri a fost supus unei intervenții chirurgicale la picior. Ana Maria Popescu a confirmat pentru playsport.ro informațiile legate de starea de sănătate a soțului ei, dar nu a dorit să ofere declarații.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...