Drama care i-a marcat copilăria lui Ion Țiriac. Cum a murit tatăl actualului miliardar

Anca Manolica 03.11.2022, 15:24
Drama care i-a marcat copilăria lui Ion Țiriac. Cum a murit tatăl actualului miliardar

În vârstă de 83 de ani, Ion Țiriac ar putea spune că are tot ce își dorește. Este unul dintre cei mai bogați români și ocupă un loc fruntaș în clasamentului sportivilor sau foștilor sportiv cu cele mai mari averi. Nu mulți știu, însă, că fostul jucător profesionist de tenis a trecut prin niște clipe cumplite în copilărie.

Drama din copilărie a lui Ion Țiriac

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați afaceriști din țară, dar și din lume. Cu toate că mulți consideră că a dus mereu o viață extrem de bună, lipsită de griji, ei bine nu mereu i-a fost bine fostului tenismen.

Puțini sunt cei care cunosc greutățile cu care s-a confruntat de-a lungul vieții. Recent, au ieșit la iveală detalii incredibile despre trecutul miliardarului. Se pare că destinul i-a dat o lovitură grea lui Ion Țiriac, încă de când era dar un copil.

Cum a murit tatăl miliardarului

Legendarul jucător de tenis și familia lui au trecut prin clipe de-a dreptul cumplite în urmă cu mai bine de 70 de ani. Marele sportiv nu a fost dintotdeauna bogat, iar în momentul în care și-a pierdut tatăl i-a fost extrem de greu să reușească să se întrețină.

Avea numai 10 ani atunci când tatăl lui a trecut la cele sfinte. O dramă prin care niciun copil nu ar trebui să treacă. Cu toate acestea, Ion Țiriac devenea, la o vârstă mult prea fragedă, stâlpul familiei.

Drama care i-a marcat copilăria lui Ion Țiriac
Drama care i-a marcat copilăria lui Ion Țiriac

Tatăl miliardarului avea numai 49 de ani când și-a pierdut viața. Tragedia a avut loc în anul 1950, la Brașov, după ce Ioan Țiriac a fost supus unei intervenții chirurgicale nereușite.

Citește și: Țara exotică în care vrea să emigreze Ion Țiriac. Aici și-ar dori să își petreacă bătrânețea

S-a refugiat în sport

Cu toate că familia nu o ducea deloc bine din punct de vedere financiar, aceste greutăți nu l-au împiedicat pe tânărul Ion să își urmeze visul, acela de a performa în tenis la cel mai înalt nivel. S-a refugiat în sport și ce mare sportiv avea să devină!

S-a antrenat fără încetare pentru a deveni cel mai mult, lucru care l-a făcut și să își neglijeze școala. Astfel că, el a fost exmatriculat și a fost nevoit să se angajeze la fabrica „Steagul Roșu”, actuala uzină Roman.

După câțiva ani de muncă și antrenament, Țiriac a reușit să cumpere o casă în Poiana Brașov, în jurul anilor ’60. S-a mutat acolo împreună cu mama și sora lui. Din păcate, însă, cea care i-a dat viață nu a mai apucat să îl vadă pe marile terenuri de tenis din lume, deoarece s-a stins în anul 1965, la 56 de ani.

După ce a decis că este timpul să agațe racheta în cui, Ion Țiriac a pus bazele multor afaceri care l-au dus pe cele mai înalte culmi ale succesului, devenind unul dintre magnații lumii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...