EXCLUSIV

Dragoș Dolănescu, despre legendara rivalitate dintre Benone Sinulescu și Ion Dolănescu. De ce s-au evitat toată viaţa cei doi artişti EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 25.11.2021, 17:59

Titanii muzicii populare românești, Ion Dolănescu și Benone Sinulescu, s-au evitat toată viața, la evenimentele muzicale, semn că nu erau dispuși să împartă nici publicul și nici aplauzele, fiecare fiind cap pe afiș la propriul spectacol. Dragoș Dolănescu ne-a vorbit despre vechea lor confruntare, pe plan muzical, manifestându-și în același timp regretul trecerii în neființă a artistului nepereche Benone Sinulescu.

Ce spunea Benone Sinulescu despre Ion Dolănescu

Benone Sinulescu, artistul care s-a stins din viață pe 18 noiembrie, în urma unor probleme pulmonare, recunoștea, într-un interviu de acum câțiva ani, că între el și Ion Dolănescu a fost o reală competiție:
A fost o dispută, o competiție. Dar eu eram cu mult înaintea lui, aproape cu 15 ani. Pe Ion Dolănescu l-am cunoscut acum 40 de ani când făcea armata la Ansamblul Ciocârlia. La intrare, acolo, la poartă. Eu eram solistul ansamblului și de cate ori mă prindea îmi zicea că vrea să îmi cânte câte un cântec. Eu, dacă luam salariul, îi mai dădeam câte un ban.

Dragoș Dolănescu: ”Tata și Benone s-au evitat, în timpul vieții”

Contactat de reporterii impact.ro, Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu, nu a dorit să dezvăluie prea multe detalii, referitor la rivalitatea dintre cei doi artiști, din respect pentru familia îndoliată a lui Benone Sinulescu, aflată în suferință:
Tata și Benone Sinulescu s-au evitat, în timpul vieții, nu se vizitau, dar sunt convins că, acum, acolo, sus, au făcut pace și că le vor cânta împreună îngerilor. Artiști ca ei nu se vor mai naște în România.

Dragoș Dolănescu, stabilit în Costa Rica, îi transmite condoleanțe văduvei lui Benone Sinulescu, prin intermediul impact.ro:

Îi transmit doamnei Elena Sinulescu condoleanțe și să-i dea Dumnezeu multă putere ca să poată trece peste dureroasa despărțire. Am aprins, într-o biserică din Costa Rica, o lumânare pentru sufletul lui Benone Sinulescu.

Dragoș Dolănescu, despre legendara rivalitate dintre Benone Sinulescu și Ion Dolănescu
Dragoș Dolănescu, despre legendara rivalitate dintre Benone Sinulescu și Ion Dolănescu

Benone Sinulescu a încetat din viață pe 18 noiembrie 2021, la vârsta de 84 de ani

Benone Sinulescu s-a stins din viață pe 18 noiembrie, ca urmare a unei pneumonii de aspirație și a fost înmormântat la Cimitirul ”Eternitatea”, din Arad. Văduva artistului este distrusă de durere:

Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19, ne-a declarat, în exclusivitate pentru redacția Impact-Playtech, soția lui Benone Sinulescu. Artistul nu a avut moștenitori, întreaga avere, banii și cele trei imobile, revenindu-i soției.

Ion Dolănescu a încetat din viață pe 19 martie 2009, la vârsta de 65 de ani

Inima marelui artist Ion Dolănescu a încetat să mai bată pe 19 martie 2009, în urma unui infarct, fiind înmormântat la Cimitirul Bellu din București. Artistul a avut doi copii, pe Ionuț și Dragoș Dolănescu, aceștia luptându-se preț de opt ani pe moștenirea de un milion de euro.
În urma procesului, Ionuț a rămas cu vila din strada Caimatei, în care a locuit artistul până în ultima clipă a vieții, dar și cu drepturile acestuia de autor, iar Dragoș a primit vila din Sinaia, unde Ion Dolănescu organiza, adesea, petreceri de pomină.
Dragoș Dolănescu, despre legendara rivalitate dintre Benone Sinulescu și Ion Dolănescu
Dragoș Dolănescu, despre legendara rivalitate dintre Benone Sinulescu și Ion Dolănescu
Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...