Dr. Beatrice Mahler, veste rea pentru români: Cazurile se vor dubla după începerea şcolii

Iancu Andreea 12.09.2021, 17:51
Dr. Beatrice Mahler, veste rea pentru români: Cazurile se vor dubla după începerea şcolii

Situația epidemiologică din România este una care îi îngrijorează pe specialiștii din Sănătate. Din păcate, de la o zi la alta, evoluția numărului de cazuri de Covid-19 este tot mai accentuată. Astfel, în ultimele 24 de ore, Grupul de Comunicare Strategică a raportat peste 2.200 de noi infectări cu SARS-CoV-2. În acest context, în care spitalele devin tot mai aglomerate, Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a transmis o veste rea pentru români. Se pare că după începerea școlilor, cazurile se vor dubla, conform spuselor specialistului.

Dr. Beatrice Mahler, despre cazurile de Covid-19 după începerea școlilor

Valul patru al pandemiei de coronavirus nu este nici pe departe mai blând decât cele anterioare. În contextul în care școlile și grădinițele nu și-au început încă activitatea, numărul cazurilor de Covid-19 a urcat rapid la peste 2.000 zilnic. Previziunile specialiștilor sunt însă alarmante. Invitată în cadrul unei emisiuni la Digi24, Dr. Beatrice Mahler a vorbit despre cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 după începerea școlilor. Medicul și totodată managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală a afirmat că se așteaptă ca în luna octombrie să ne confruntăm cu 10.000 de cazuri zilnice.

În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creșterea numărului de cazuri, la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectați pacienții și cazurile care ne vin în spital, nu cred că va fi mai bine în acest val. Din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline. În România va fi greu, va fi greu în spitale, a declarat directorul Institutului.

Dr. Beatrice Mahler despre cazurile Covid-19 după începerea școlii
Situația epidemiologică din România îi îngrijorează pe medici

“Octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”

La numai două săptămâni după data de 13 septembrie, când are loc debutul noului an școlar, medicul se așteaptă la dublarea sau chiar triplarea numărului de pacienți cu Covid-19.

Cred că la două săptămâni după ce începem școlile ajungem să dublăm, dacă nu să triplăm această cifră și cred că, în octombrie, dacă nu înțelegem că trebuie să respectăm regulile și să purtăm mască și să revenim la regula care limitează transmiterea infecției, octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri, a mai spus medicul pneumolog.

Aspectul îngrijorător remarcat de medici. “Avem o severitate a manifestărilor, o evoluție mult mai rapidă către terapie intensivă a pacienților care se internează”

Cazurile de îmbolnăvire sunt mai grave în ultima perioadă, în ciuda faptului că românii au la dispoziție vaccinarea în lupta cu pandemia. Cu toate acestea, numărul persoanelor imunizate trece cu puțin peste 30 de procente la nivel național. Astfel, medicii recunosc că descoperă în spitale cazuri cu simptome mult mai severe, cauzate și de varianta Delta. Managerul de la spitalul “Marius Nasta” susține că tot mai mulți tineri au nevoie de îngrijiri medicale, în timp ce la terapie intensivă mulți pacienți au nevoie de intubare.

Vedem că tot mai mulți tineri sunt bolnavi. În terapie intensivă avem șapte pacienți, iar din cei șapte cinci sunt intubați. Avem o severitate a manifestărilor, o evoluție mult mai rapidă către terapie intensivă a pacienților care se internează, a mai spus Mahler.

Pe de altă parte, unii dintre oamenii care ajung la spital se revoltă adesea pentru că au impresia că în loc să se simtă mai bine și simptomele lor să se amelioreze, ajung să fie mai rău, pe măsură ce la unele persoane boala evoluează, în ciuda tratamentului.

Am avut această replică: am venit în spital și mă simt mai rău decât când am venit, explică medicul, care arată că boala evoluează la unele persoane în ciuda tratamentului.