Dovleac la cuptor. Trucul prin care iese delicios. Rețeta perfectă de Halloween

Andreea Bisinicu 31.10.2020, 15:50
Dovleac la cuptor. Trucul prin care iese delicios. Rețeta perfectă de Halloween

Boo-hoo-hoo! A sosit și cea mai înfricoșătoare perioadă din an. Cum, ce? E Halloween! Chiar dacă este o sărbătoare americană, în ultimii ani, românii au împrumutat obiceiurile și tradițiile din ultima zi de octombrie de la cei de peste ocean. Ce se află pe masa festivă? Dovleac la cuptor. Rețeta perfectă de Halloween.

Dovleac la cuptor. Rețeta perfectă de Halloween. Ingrediente

Indiferent că serbezi sau nu Halloweenul, dovleacul a fost dintotdeauna vedeta sezonului tomnatic, iar o masă festivă de octombrie fără dovleac este ca sărbătorile iernatice fără brad de Crăciun. Ne aduce aminte de copilărie și este iubit atât de cei mici, cât și de cei mari.

Se prepară imediat și ai nevoie de numai câteva ingrediente:

  • 1 dovleac mediu;
  • sare grunjoasă după gust;
  • ulei vegetal.
Dovleacul este vedeta sezonului tomnatic si nu lipseste de la nicio masa din octombrie
Dovleacul este vedeta sezonului tomnatic si nu lipseste de la nicio masa din octombrie

Dovleac la cuptor. Rețeta perfectă de Halloween. Mod de preparare

Această rețetă de Halloween este perfectă pentru cei mici. În timp ce ei sunt plecați pe afară, speriând vecinii ca să le dea bomboane, tu îi poți aștepta cu această gustare minunată și sănătoasă, de asemenea.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să încingi bine cuptorul și să tapetezi o tavă, care nu lipește, cu hârtie de copt.

Apoi, taie dovleacul în felii sau cubulețe, cun dorești. De preferat ar fi să le tai în felii lunguiețe, pentru aspect.

Feliile de dovleac se pun în tavă. Deasupra lor, presară ulei, un vârf de nucșoară și sare grunjoasă. Dacă vrei să iasă ușor dulceag și preferi o porție de dovleac copt mai dulce, atunci poti să presari și o linguriță de zahăr brun sau scorțișoară.

Pune dovleacul la cuptor. Lasă-l la copt aproximativ 20 de minute sau chiar o jumătate de oră, până când observi că dovleacul este moale.

Apoi, când este gata, scoate-l din cuptor și pune-l pe un platou rotund. Ca să-l transformi într-un desert delicios, toarnă puțină miere și nuci peste el. Rezultatul va fi unul excepțional.

Care sunt traditiile si superstitiile de Halloween
Care sunt traditiile si superstitiile de Halloween

Care sunt tradițiile și superstițiile ce se respectă de Halloween

Deși nu este o sărbătoare tradițional românească, tot mai mulți români celebrează Halloweenul, în ultimii ani. Se întrec în machiaje și costume, care mai de care mai înfricoșătoare și spectaculoase.

Acest festival al costumelor şi-a câştigat repede adepţi, în special în rândul celor mici sau adulților cu inimă de copil, care se pot deghiza/transforma, măcar pentru o noapte, în zâne, prinţese, vrăjitoare sau prinţi, vampiri, vârcolaci sau monștri.

Halloween-ul are ca echivalent diferite alte sărbători, precum Dia de los Muertos, din Mexic sau Festivalul Samhain, al celților.

Legendele spun că vechii celţi credeau că graniţa dintre lumea aceasta şi cea de dincolo nu mai e la fel de bine păzită în ziua de Samhain. În ziua de 31 octombrie, se spune că tuturor spiritelor le este permisă intrare în lumea noastră.

Astfel, strămoşii familiei erau cinstiţi şi invitaţi acasă, în timp ce spiritele rele erau gonite. Se spune că în noaptea de Halloween, dacă stai la masă cu familia şi prietenii, trebuie să vorbeşti tare. Răzi, fă zgomot, spune glume, pentru a alunga spiritele defuncţilor. Dacă stați în tăcere, miturile spun că vor veni să vi se alăture la masă.

Urmăriți Impact.ro și pe