Dovleac copt cu miere. Ingredientul care îl face cel mai bun desert

Andreea Bisinicu 27.10.2020, 16:04
Dovleac copt cu miere. Ingredientul care îl face cel mai bun desert

Dovleac copt cu miere. Ingredientul care îl face cel mai bun desert. Ai încercat și tu rețeta asta? E absolut delicioasă și e perfectă pentru toamnă. V-am pregătit două rețete de a face dovleac copt cu miere.

Prima rețetă de dovleac copt cu miere

Ingrediente

Când spui toamnă spui ciocolată caldă, cidru cu mere, plăcinte cu mere și dovleac. Apropo, ai încercat rețeta de dovleac copt cu miere? Da, este la fel de gustos precum sună.

Este desertul perfect pentru atunci când îți vin prietenii în vizită sau vrei să îți surprinzi copiii cu ceva bun, după ce își termină temele. Se prepară imediat și ai nevoie de numai câteva ingrediente.

  • 1 dovleac plăcintar de aprox 1.8 kg
  • 3-4 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară măcinată

Pentru servit

  • miere de albine
  • miez de nucă tocat
Dovleacul este desertul preferat al copiilor, pe timpul toamnei
Dovleacul este desertul preferat al copiilor, pe timpul toamnei

Mod de preparare

Pentru început, aprinde cuptorul la 200 de grade. Apoi, spală bine dovleacul la exterior şi taie-l in patru bucăți pe lungime. Mai departe, se pun feliile în tava cuptorului și se presară cu zahăr și scorţişoară.
Coace dovleacul în cuptor pentru 40-45 de minute, până când începe să se rumenească. Trebuie să fie suficient de moale încât să intre, cu uşurinţă, furculiță în el. La final, îl poți servi călduţ, presărat cu miere de albine și miez de nucă tocat, după gust.
Asta e tot! Poftă bună!

A doua rețetă de dovleac copt cu miere

Dacă nu te-am convins cu prima rețetă, poate vei dori să o încerci pe a doua. Dovleacul e foarte hrănitor, pe lângă delicios. Cei mici și cei mari se vor bucura oricând de o felie proaspăt scoasă din cuptor.

Ingrediente

  • 1 dovleac plăcintar de aprox 1.5 kg
  • 2 linguri de zahăr brun sau Green Sugar Cooking dacă sunteţi la dietă
  • 2 linguriţe de scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă de coajă de portocală măcinată opţional
  • 3-4 cuişoare optional
  • miere de albine

Mod de preparare

În primul rând, trebuie să speli bine dovleacul la exterior şi îl tai în două, pe lungime.
Presară dovleacul cu zahăr, scorţişoară, coajă de portocală. Apoi, înfinge cuişoarele ici și colo, după designul ales de tine. Atenţie, aroma cuişoarelor este foarte puternică. Dacă aveţi copiii mici poate că e mai bine să puneţi mai puţine sau chiar să renunţaţi la ele.
Mai apoi, pui cele două bucăţi de dovleac într-o tavă, în cuptorul care a fost încălzit în prealabil. Se coace aproximativ 40-50 de minute. Când începe să se rumenească atunci este gata de scos din cuptor. Verifică dacă este suficient de moale încât intră cu uşurinţă linguriţa în el.
Serveşte-l călduţ, cu topping de miere de albine și scorțișoară presărată, după gust. Poftă bună!
Urmăriți Impact.ro și pe