Dovezile care spun că Nicolae Ceaușescu a murit înainte de a fi executat. Francezii au venit cu probe

Madlen Moraru 31.05.2020, 12:42
Dovezile care spun că Nicolae Ceaușescu a murit înainte de a fi executat. Francezii au venit cu probe

Dovezile spun că dictatorul Nicolae Ceaușescu a murit înainte de execuția sa oficială, datată și în cărțile de istorie. Momentul a fost unul semnificativ pentru români, și în contextul Revoluției din 1989. Evenimentele din luna decembrie 1989 i-au adus pe soții Ceaușescu în fața unui complet de judecată și după ce au încercat să fugă, după un miting ce eșuase.

Dovezile care spun că Nicolae Ceaușescu a murit înainte de a fi executat

Există însă anumite dovezi care atestă că dictatorul Nicolae Ceaușescu ar fi decedat înainte de-a fi executat. Dacă evenimentele prezentate istoric atestă faptul că președintele comunist alături de Elena Ceaușescu ar fi fost executați public, pe 25 decembrie 1989, se pare că adevărul este altul. Francezii au probe care să ateste contrariul și din câte se pare motivul morții a fost unul neașteptat.

Dovezile care spun că Nicolae Ceaușescu a murit înainte de a fi executat. Francezii au venit cu probe
Dovezile arată că Nicolae Ceaușescu ar fi murit înainte de-a fi executat la data oficială transmisă

Francezii au venit cu probe

Soții Ceaușescu ar fi fost uciși, dar nu de către plutonul de execuție, așa cum se știa. Din câte se pare, pe data de 30 aprilie 1990, o informație publicată într-un cotidian din Franța a stârnit un mare scandal internațional. Mai exact, francezii nu credeau în autenticitatea repectivei filmări, care îi arată pe dictatori când își așteptau verdictul final.

Totodată, jurnaliștii de la Los Angeles Times au titrat faptul că nu credeau că acesta a fost modul în care a murit cuplul prezidențial. Pe atunci fusese lansată chiar și o teorie în acest sens, iar criminaliștii realizaseră și un dosar cu mai multe dovezi. Procesul celor doi a avut loc chiar în ziua de Crăciun, într-o unitate militară din Târgoviște. Fuseseră duși acolo într-un transportor blindat al armatei, potrivit evenimentulistoric.ro.

Directorul unui laborator privat de științe criminale din Bordeaux, în Franța, declara pe atunci că singurele răni fatale ce pot fi observate pe trupurile neînsuflețite ale lui Nicolae și Elena Ceaușescu sunt cele de la nivelul tâmplelor. Dr. Loic le Ribault a presupus că aceste răni au fost cele care le-au fost fatale celor doi dictatori. Ceea ce înseamnă că ei au fost împușcați în cap cu mult înainte de-a ajunge în fața plutonului. Ei ar fi fost uciși în acest mod cu câteva ore mai devreme, iar caseta de 90 de minute prin care le-a fost transmisă moartea ar fi fost falsă.

Urmăriți Impact.ro și pe