Dovada din România că barajul Ucrainei a fost aruncat în aer. Ce a provocat explozia puternică în țara noastră

Stan Filon 09.06.2023, 21:33
Dovada din România că barajul Ucrainei a fost aruncat în aer. Ce a provocat explozia puternică în țara noastră

O dovadă a faptului că barajul de la Nova Kahovka, Ucraina, a fost aruncat în aer a fost găsită în România, la nu mai puțin de 620 de kilometri! Cei care au făcut descoperirea au fost mai mulți experți norvegieni, care au vorbit recent despre asta.

Dovada din România că barajul Ucrainei a fost aruncat în aer

Așadar, încă o dovadă că barajul de la Nova Kahovka, Ucraina, a fost aruncat în aer a fost găsită la 620 de kilometri distanță de locul exploziei, mai exact în România. Cei care spun asta sunt mai mulți experți seiomologi din Norvegia, care vin cu dovezi.

Norsar este un institut independent de cercetare seismologică care a descoperit că exact în noaptea în care a avut loc explozia de la barajul Nova Kahovka, în România a fost înregistrată explozia respectivă, care a ajuns până la plăcile tectonice din Bucovina!

Dovada din Romania ca barajul Ucrainei a fost aruncat in aer
Dovada din Romania ca barajul Ucrainei a fost aruncat in aer

Explozia a fost înregistrată de seimografele din România

Așadar, explozia de la baraj a fost atât de puternică încât seimografele din Bucovina au înregistrat-o ca pe un cutremur de magnitudine 1-2 pe scara Richter. Norvegienii de la Norsar spun că unda creată de explozia care a distrus barajul a ajuns până în plăcile tectonice din Bucovina, la aproximativ 620 de kilometri depărtare.

„Suntem siguri că a avut loc o explozie acolo. Nu a fost o explozie mică”, a declarat pentru AFP Ben Dando, şef de secţie la Norsar. Potrivit acestui institut independent de cercetare seismologică, deflagraţia s-a produs în jurul orei locale 2:54 la un sit ale cărui coordonate coincid cu cele ale barajului de la Kahovka, pe fluviul Nipru.

Între timp, rușii se apără și spun că nu ei sunt de vină pentru distrugerea barajului, ci pun vina chiar pe ucraineni. Distrugerea barajului hidroelectric a provocat inundarea a zeci de oraşe şi sate pe ambele maluri ale fluviului Nipru, inclusiv a unor cartiere ale capitalei regionale Herson, forţând mii de oameni să-şi părăsească locuinţele.

Interpelată de Ucraina, care o acuză că a dinamitat barajul pentru a tăia calea în faţa ofensivei ucrainene în sud, în direcţia Crimeii, reprezentanții Rusiei s-au apărat joi în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) și au spus că , de fapt, Kievul este cel care a distrus barajul cu lovituri de artilerie „masive”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...