Dovada clară că telefoanele românilor sunt ascultate. Este revoltător ce se întâmplă

Nicu Stan 13.02.2021, 15:48
Dovada clară că telefoanele românilor sunt ascultate. Este revoltător ce se întâmplă

Dovada clară că telefoanele românilor sunt ascultate. Este revoltător ce se întâmplă. De-asta trebuie să aveți mare grijă ce discutați la telefon, cu familia, cu prietenii.

Aceasta este dovada că suntem ascultați atunci când vorbim la telefon. Autoritățile judiciare au recunoscut totul

Aceasta este dovada clară că telefoanele românilor sunt ascultate. Este revoltător ce se întâmplă. În ultimii doi ani, mii de locuitori din Iași au avut interceptate convorbirile telefonice.

Interceptările s-au făcut cu aprobările necesare, fiind cât se poate de legale. În perioada 2019-2020, procurorii de la mai multe Parchete au solicitat mii de mandate de supraveghere tehnică la cele trei instanțe de judecată din Iași.

Au fost emise sute de aprobări pentru percheziții domiciliare

În plus, în aceiași perioadă, anchetatorii din Iași au cerut aprobare pentru efectuarea a sute de percheziții domiciliare și informatice.

Astfel, reprezentanții Judecătoriei Iași au precizat că, 209 și 2020, instanța a emis, în total, nu mai puțin de 348 de mandate de supraveghere tehnică. Conform informațiilor oficiale emise de instanță, numărul acestor mandate a crescut în 2020, comparativ cu 2019.

Ce spune Judecătoria Iași

În cursul anului 2019, pe rolul Judecătoriei Iași au fost înregistrate 287 de dosare având ca obiect supravegherea tehnică. Au fost emise 124 de mandate de supraveghere tehnică. În cursul aceluiași an au fost înregistrate 77 de dosare având ca obiect percheziție, fiind emise 118 mandate de acest fel. În cursul anului 2020 au fost înregistrate 281 de dosare având ca obiect supravegherea tehnică, fiind emise 224 de mandate de supraveghere tehnică.

Tot în 2020 au fost înregistrate 83 de dosare de percheziție, fiind emise 155 de mandate în acest sens. Acuratețea datelor trebuie interpretată prin prisma faptului că, în cuprinsul unui referat întocmit de procuror, se poate solicita încuviințarea efectuării mai multor percheziții sau emiterea de mandate de supraveghere tehnică pentru mai multe dispozitive”, a precizat magistratul Adrian Mereuță, din cadrul Judecătoriei Iași, scrie bzi.ro.

Câte solicitări de interceptări telefonice au fost respinse

Pe de altă parte, reprezentanții Tribunalului Iași au menționat că, în urmă cu doi ani, au respins 19 solicitări de emitere a unor mandate de supraveghere care asigurau și ascultarea convorbirilor telefonice.

În 2019, la nivelul Tribunalului Iași au fost soluționate 388 de cereri de supraveghere tehnică și percheziționarea trimiterilor poștale. Dintre acestea, 363 au fost admise în totalitate, 6 au fost admise în parte, iar 19 au fost respinse. Au fost emise 1.262 de mandate de supraveghere tehnică (telefonice și ambientale).

341 de cereri de supraveghere tehnică, aprobate

În cursul anului 2020, au fost soluționate 341 de cereri de supraveghere tehnică și percheziționarea trimiterilor poștale. Dintre acestea, 314 au fost admise în totalitate, 14 au fost admise în parte, iar 13 au fost respinse.

Totodată, în 2020, au fost emise, în total, 1.029 de mandate de supraveghere tehnică (telefonice și ambientale)”, a menționat ieri judecătorul Raluca Isepciuc, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Iași.

Andreea Vasile, protagonista comediei Ramon, face dezvăluiri
Urmăriți Impact.ro și pe