Două țări interzic deja zborurile din Africa de Sud. De vină e noua versiune a covid-19

Stan Filon 26.11.2021, 10:52
Două țări interzic deja zborurile din Africa de Sud. De vină e noua versiune a covid-19

O nouă tulpină a coronavirusului amenință omenirea! Este cea mai periculoasă variantă de până acum a virusului, deoarece trecerea prin boală sau vaccinul nu mai contează în fața acestei noi variante! Mai multe țări au interzis deja călătoriile spre și dinspre Africa de Sud, țara unde a apărut această nouă mutație.

Două țări interzic deja zborurile din Africa de Sud, unde a apărut cea mai periculoasă variantă de coronavirus

Africa de Sud este țara unde coronavirusul a suferit o mutație și mai periculoasă. Vaccinul sau imunitatea câștigată prin trecerea prin boală sunt incapabile să oprească această nouă variantă. Oamenii de știință sunt foarte îngrijorați și mai multe țări și-au închis deja granițele pentru Africa de Sud.

Israelul a fost prima țară care a plasat Africa de Sud pe lista roșie, și și-a închis granițele efectiv și pentru străinii care sosesc din această țară. La fel a făcut și Marea Britanie, care a interzis orice călătorie din și în Africa de Sud și unele țări vecine.

Doua tari interzic deja zborurile din Africa de Sud, unde a aparut cea mai periculoasa varianta de coronavirus
Doua tari interzic deja zborurile din Africa de Sud, unde a aparut cea mai periculoasa varianta de coronavirus

Noua variantă de coronavirus se răspândește rapid

Noua variantă de coronavirus a fost denumită B.1.1.529 și prezintă un număr ”extrem de ridicat” de mutaţii, după cum au anunțat joi oamenii de ştiinţă sud-africani, care detectaseră anterior varianta Beta, una dintre cele patru variante etichetate drept ”îngrijorătoare” de OMS, deoarec există dovezi că ar fi mai contagioasă, iar vaccinurile au o eficienţă mai scăzută împotriva acesteia.

Date iniţiale de la laboratoarele de diagnostic sugerează că noua variantă din Africa de Sud s-a răspândit rapid în cea mai populată provincie a țării, Gauteng, şi ar putea fi deja prezentă și în celelalte opt provincii ale ţării.

Odată aflate aceste detalii, pemierul israelian Naftali Bennett a anunțat joi seara că Africa de Sud și câteva țări vecine au fost adăugate pe lista țărilor din zona roșie, interzicând practic israelienilor să călătorească în și din aceste țări, relatează Haaretz. Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini au fost plasate pe lista „roșie”, alături de Africa de Sud. Oricine vine din oricare dintre aceste țări și nu este cetățean sau rezident israelian nu va avea voie să intre în țară.

Israelinii care se întorc din Africa de Sud, carantinați direct în spital

Israelienii care se întorc din aceste țări vor fi plasați automat în carantină, direct în spital, indiferent de câte doze de vaccin au făcut. Aceștia se vor putea externa numai după două teste PCR negative. Cei care refuză să se testeze, vor rămâne în carantină timp de 14 zile.

Noua variantă a alertat și autoritățile din Marea Britanie. Au cerut introducerea imediată de noi măsuri, astfel că Africa de Sud și alte câteva țări vecine vor fi incluse de vineri pe o listă roșie cu restricții de călătorie în Anglia.

Ministrul britanic al sănătății, Sajid Javid, a declarat că începând de vineri, de la ora 12:00 GMT, șase țări vor fi plasate pe „lista roșie”, iar zborurile către Londra vor fi temporar interzise. Este vorba despre Africa de Sud, Namibia, Lesotho, Botswana, Eswatini și Zimbabwe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...