Două praguri de relaxare stabilite la întâlnirea lui Florin Cîțu cu industria Horeca. ”La 1 iunie și 1 august”

Nicu Stan 06.05.2021, 12:42
Două praguri de relaxare stabilite la întâlnirea lui Florin Cîțu cu industria Horeca. ”La 1 iunie și 1 august”

Două praguri de relaxare stabilite la întâlnirea lui Florin Cîțu cu industria Horeca. De când se va putea merge fără mască la plajă, citiți în articolul de mai jos.

Sezonul estival 2021. Cum se va merge la plajă începând cu 1 iunie. Florin Cîțu a făcut anunțul

Au fost stabilite două praguri de relaxare în urma întâlnirii dintre premierul Florin Cîțu și industria Horeca.

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat astăzi, la Constanța, că începând cu 1 iunie oamenii pot renunța la masca de protecție pe plajă, condiția fiind distanțare între șezlonguri.

De la 1 iunie s-ar putea face plaja fara masca de protectie
De la 1 iunie s-ar putea face plaja fara masca de protectie

Vor fi două praguri de relaxare a restricțiilor

Florin Cîțu a mai declarat după întâlnirea cu reprezentanții  HoReCa și operatorii economici de pe litoralul Mării Negre, că sunt luate în calcul două praguri de relaxare, respectiv 1 iunie și 1 august.

Premierul Florin Cîțu s-a deplasat la Constanța pentru a lua în discuții cu reprezentanții HORECA deschiderea sezonului estival 2021.

Sezonul estival, deschis în siguranță

Astfel, premierul a explicat în cadrul unei conferințe de presă că nu este posibilă relaxarea totală a restricțiilor de la 1 iunie, ci acest lucru va fi făcut treptat.

”Vreau să arătăm că putem să redeschidem în această vară sezonul estival și în siguranță. După discuția pe care am avut-o azi cu reprezentanții industriei am încredere că așa va fi. Au venit multe soluții inovative. Avem susținerea industriei pentru campania de vaccinare Am înțeles cu toții că vom avea un sezon de succes în această vară în România. Trebuie să lucrăm împreună.

Nu s-a stabilit nimic concret

Am vorbit de propunerile pe care le-am făcut Comitetului interministerial de mâine, unele vizează direct industria turismului, una dintre ele, să putem fi pe litoral, pe plajă fără mască, să fim la restaurant cu capacitate maximă în anumite condiții, în hotel la fel. Din partea industriei am primit propuneri și soluții foarte bune, pe care le vom pune mâine în discuție.

Promisiunea mea este că vom avea aceste soluții la timp aprobate ca să putem începe de la 1 iunie o primă etapă de relaxare, a doua etapă de la 1 august. Toată lumea a înțeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie. Am avut o discuție și cu organizatorii evenimentelor, în special pe litoral, la fel, propuneri și soluții pe care le luăm în calcul, în două etape”, a declarat Florin Cîțu.

Aplicație pentru a se vedea care turiști sunt vaccinați și care nu

Florin Cîțu a precizat că este posibil să se facă diferențe între turiștii vaccinați și cei care nu sunt vaccinați, iar INSP ar putea veni chiar cu o aplicație în acest sens.

”Deocamdată este o propunere pe care o discutăm în Comitet vom avea soluții de la INSP, s-ar putea să existe și acele aplicații. Se poate verifica dacă o persoană este vaccinată în aplicația pe care o avem cu un simplu CNP. Ne gândim să facem lucrurile mult mai simplu”, a precizat Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe