Două persoane au fost internate după ce au intrat în contact cu italianul cu coronavirus. În ce oraș din România s-a întâmplat

Redacția IMPACT 26.02.2020, 10:42
Două persoane au fost internate după ce au intrat în contact cu italianul cu coronavirus. În ce oraș din România s-a întâmplat

Două persoane din România, soț și soție, au fost internate în spital. Cei doi au intrat în grija cadrelor medicale după ce au avut contact cu italianul infectat cu coronavirus. Situația este una îngrijorătoare, la nivel global, din pricina epidemiei tot mai răspândite. Virusul ucigaș a făcut sute de victime și nu doar în China, acolo unde a izbucnit inițial focarul.

Două persoane au fost internate după ce au intrat în contact cu italianul cu coronavirus

Două persoane se află în prezent internate pe secția de boli infecțioase a unui spital din România. Este vorba despre doi pacienți din Târgu-Jiu, care au intrat în contact cu italianul întors din Romînia. Cei doi au fost izolați în respectiva unitate spitalicească, fiind suspectați de coronavirus.

Pacienților care au intrat în contact cu bărbatul de 71 de ani, venit din Italia, li se vor face testele necesare pentru a putea fi depistat dacă într-adevăr s-au infectat. Italianul s-a plimbat în cele patru zile petrecute în România, pe raza înregului județ în care se afla.

De aceea, autoritățile încearcă și în momentul de față să identifice toate persoanele care au intrat în contact cu acesta, potrivit Digi24. Italianul a declarat recent că s-a întors din țara noastră, sâmbătă, cu un avion care a aterizat la Bologna. A fost diagnosticat cu coronavirus la Rimini, prezentând simptome precum febră.

Două persoane au fost internate după ce au intrat în contact cu italianul cu coronavirus. În ce oraș din România s-a întâmplat
Italianul infectat cu coronavirus a avut contact cu mai multe persoane

În ce oraș din România s-a întâmplat

„Doamna este căsătorită de 12 ani în Italia, cu un italian, are un copil de 10 ani. El pe data de 18 februarie a adus copilul la bunici, după aceea s-a deplasat la Târgu Jiu. A doua zi a fost la primăria Drăguţeşti să-şi plătească taxele şi impozitele locale, am înţeles că este om de afaceri, de asemenea, s-a întâlnit cu un om de afaceri. Sâmbătă, pe 22 s-a întors de la Târgu-Jiu la Peşteana, a luat copilul şi a plecat înapoi în Italia. La graniţă a fost controlat de ce abilitaţi şi a fost depistat cu coronavirus. A avut un contact şi cu o vecină de-a bunicilor copilului, cu care s-a pupat protocolar. Toate persoanele sau rudele cu care a intrat în contact vor fi verificate”, a susținut primarul din comuna Bălteni.

Ce spune italianul infectat cu coronavirus?

„Am fost la Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo”, a susținut bărbatul de 71 de ani.

Diagnosticul de coronavirus i-a fost pus acestuia după ce a revenit din România. Totuși, deși a mărturisit că nu mai prezintă simptomele inițiale, acesta nu a putut continua conversația, din pricina stării de rău și a oboselii accentuate.

Urmăriți Impact.ro și pe