Două fetițe gemene, în vârstă de nici două luni, internate de urgență în spital. Au fost diagnosticate cu o formă severă de Covid-19

Andra Daoud 19.07.2022, 19:53
Două fetițe gemene, în vârstă de nici două luni, internate de urgență în spital. Au fost diagnosticate cu o formă severă de Covid-19

Două fetițe gemene din Fălticeni, în vârstă de o lună și jumătate, au fost transportate de urgență la spital cu o ambulanță SMURD, după ce s-au infectat cu virusul Covid-19. Micuțele au fost preluate de autospeciala care le-a transportat la spital la Iași, în incubatoare, după ce una dintre ele a fost diagnosticată cu detresă respiratorie.

Gemene de o lună și jumătate, internate de urgență la Terapie Intensivă

Cele două fetițe gemene din Fălticeni au ajuns la spital, după ce una dintre ele a fost diagnosticată cu Covid-19. Și sora ei geamănă a fost preluată de ambulanța SMURD, fiind contact direct al fetiței testate pozitiv. Micuțele au fost duse de la Fălticeni la Iași, la secția de terapie intensivă a Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria.

Fetița testată pozitiv are detrasă respiratorie, un fenomen care apare în cazul nou-născuților, atunci când plămânii nu sunt suficient dezvoltați și nu pot furniza suficient oxigen, cauzând dificultăți respiratorii. Afectează mai ales bebelușii născuți prematur, care nu au încă sistemul respirator dezvoltat suficient.

„Echipajul SMURD va aduce de la Fălticeni gemene de o lună şi 17 zile, 2,5 kilograme, în incubatoare, cu detresă respiratorie acută Covid-19 la Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi, conform News.ro.

Doua gemene, in varsta de nici doua luni, internate de urgenta in spital. Au fost diagnosticate cu o forma severa de Covid-19
Gemenele au ajuns la ATI, la Spitatul de Copii Sfanta Maria

Număr-record de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Cazul celor două fetițe gemene din Fălticeni a apărut în ziua în care în România s-au raportat cele mai multe infectări din ultimele 24 de ore. 7.658 de cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore, cu 4.370 mai multe decât în ziua precedentă. În țara noastră nu mai fuseseră înregistrate atâtea cazuri de Covid-19 într-un interval de 24 de ore de la începutul lunii martie, când s-au înregistrat în jur de 8.000 de cazuri într-o singură zi.

„În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.204 cu 72 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 136 persoane, cu 21 mai multe față de ziua anterioară. Dintre cei 136 pacienți internați la ATI, 114 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 375 sunt minori, 374 fiind internați în secții, cu 14 mai puțin față de ziua anterioară și 1 la ATI, cu 2 mai puțin față de ziua anterioară.

În intervalul 18.07.2022 (10:00) – 19.07.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 9 decese (8 barbați și 1 femeie), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Dintre cele 9 decese: 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 de ani, 2 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 4 la de vârstă 70-79 de ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 de ani.”, au transmis autoritățile.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe