Două firme se alătură „grevei de 15 minute” anunțate de românul care a construit un metru de autostradă din Moldova

Iorgu Ianusi 05.03.2019, 17:13
Două firme se alătură „grevei de 15 minute”  anunțate de românul care a construit un metru de autostradă din Moldova

Două firme din Prahova se vor alătura protestului anunțat de suceveanul Ștefan Mandachi, cel care a construit un metru de autostradă – și primul – în regiunea Moldovei.

Astfel, patronii celor două companii, ambele din Câmpina, își vor opri activitatea, timp de un sfert de oră, în data de 15 martie, de la ora 15.00. Acesta era și îndemnul omului de afaceri.

Cele două societăți au ca obiect de activitate fabricarea de materiale de construcţii iar reprezentanții acestora au anunțat într-un comunicat:

„Am luat această decizie în semn de solidaritate cu antreprenorul Ştefan Mandachi, din Suceava, care în ziua şi la ora menţionate va sista, timp de 15 minute, activitatea în toate societăţile pe care le deţine şi va inaugura kilometrul de autostradă construit din resurse proprii, ca o reacţie la dezinteresul autorităţilor faţă de dezvoltarea infrastructurii rutiere.”

De asemenea, administratorii celor două companii din Prahova spun că îşi doresc, la rândul lor, autostrada Ploieşti – Braşov, mult-promisă, dar amânată mereu de guvernanți:

„Este un protest de solidaritate pentru că, asemeni lui Ştefan Mandachi, şi noi suntem nemulţumiţi de lipsa de interes a autorităţilor faţă de construcţia de autostrăzi în România. Noi ne dorim autostrada Ploieşti – Braşov, despre care se vorbeşte de atâta vreme, dar nu se face nimic! Drumurile naţionale sunt sufocate, pierdem timp preţios, pierdem ore şi zile din viaţa noastră în coloane nesfârşite. Şoselele noastre sunt cele mai periculoase din Europa, mii de oameni mor în fiecare an în accidente rutiere din cauza acestei infrastructuri precare. Avem nevoie de autostrăzi pentru a salva vieţi, dar şi pentru că o infrastructură bună ajută enorm la o dezvoltare economică reală a acestei ţări.”

Protestul lui Ștefan Mandachi: de unde a pornit totul

Luni, omul de afaceri Ştefan Mandachi, din Suceava, anunța protestul de un sfert de oră din data de 15 martie, ziua în care va inaugura și primul metru de autostradă din Moldova. El i-a provocat să se alăture acestui demers pe oamenii de afaceri Ion Ţiriac, Gigi Becali şi Viorel Cataramă.

Ștefan Mandachi a publicat pe Youtube un videoclip despre proiectul său și despre nemulțumirile legate de faptul că în România nu se fac autostrăzi, film în care spune că a pierdut un an şi jumătate din viaţă la volan dar şi că în ultimii 30 de ani pe şoselele din țara noastră au murit 60.000 de oameni, ceea ce ar reprezenta numărul de locuitori dintr-un oraș ca Alba Iulia.

Urmăriți Impact.ro și pe