Două avioane s-au ciocnit pe pista aeroportului din Suceava. Zborurile au fost imediat anulate. VIDEO

Ana Anitoiu 14.03.2023, 15:13

Două avioane s-au ciocnit, marți, pe pista Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava. Zborurile au fost imediat anulate. Aripa uneia dintre aeronave a lovit partea de spate a celeilalte. Momentul incidentului a fost filmat de un martor.

Incident pe pista aeroportului din Suceava. Două avioane s-au ciocnit

Din primele informații, unul dintre cele două avioane, ce aparțin companiei aeriene Wizz Air, urma să opereze zborul din Suceava spre Dortmund, iar celălalt ar fi trebuit să pornească spre Bergamo.

În urma impactului dintre cele două avioane, pe pista aeroportului, cele două zboruri au fost anulate, iar pasagerii au fost debarcați din aeronave, conform publicației locale Monitorul de Suceava.

Indignare și ironii în urma incidentului de pe pista aeroportului din Suceava

Incidentul ce s-a petrecut pe pista aeroportului din Suceava a iscat indignare, dar și ironii pe rețelele sociale. O persoană a publicat o înregistrare cu incidentul, alături de comentariul:

„Aeroportul Suceava… Două avioane în aeroport și alea se izbesc între ele înainte de decolare. Mulțumim lui Dumnezeu că s-a întâmplat la sol!!!”.

„Două avioane erau pe pista aeroportului din Suceava și alea s-au ciocnit ca în parcare la Kaufland”, s-a amuzat un alt internaut în urma incidentului.

Directorul aeroportului din Suceava, declarații în urma incidentului

Directorul aeroportului din Suceava a declarat, la Antena 3, că incidentul ce a avut loc pe pistă nu a fost grav, dar că aeronavele ce au fost implicate vor rămâne la sol și vor fi urmate procedurile necesare pentru a investiga cauza accidentului.

Conform unor martori citați de publicația locală NewsBucovina, în timpul manevrării la sol, aeronava care urma să efectueze zborul Suceava-Dortmund a lovit cu aripa stabilizatorul orizontal al unei alte aeronave ale companiei aeriene Wizz Air aflată pe platforma aeroportului sucevean.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini de la locul incidentului aviatic.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...