Dosar penal după tragicul accident rutier de la Aninoasa, pentru ucidere din culpă

Elena Avramescu 10.06.2021, 12:09
Dosar penal după tragicul accident rutier de la Aninoasa, pentru ucidere din culpă

Dosar penal după tragicul accident rutier de la Aninoasa. În urma accidentului de joi dimineaţa de la Aninoasa, două persoane au decedat iar şapte minori au ajuns la spital. S-a stabilit, în baza primelor cercetări de la faţa locului, că şoferul microbuzului în care se aflau copiii care mergeau la şcoală nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers.

Dosar penal după tragicul accident rutier de la Aninoasa

În tragicul accident a fost implicat un microbuz care efectua o cursă privată, ducând copii la şcoală. Astfel că microbuzul s-a răsturnat, iar şoferul şi persoana adultă care însoţea copiii au decedat.

În jurul orei 7,18, pe drumul naţional 71, pe raza localităţii Aninoasa, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul a două persoane. Din primele cercetări s-a stabilit că un conducător auto de 64 de ani, în timp ce conducea un autovehicul destinat transportului de persoane (microbuz), către o unitate de învăţământ de pe raza localităţii Aninoasa, nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcţiei de mers către stânga şi ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, precizează IPJ Dâmboviţa.

Dosar penal dupa tragicul accident rutier de la Aninoasa
Tragicul accident rutier de la Aninoasa

Potrivit sursei citate mai sus, șapte copii au ajuns la spital. Gabriel Gătej, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, a spus că la momentul în care salvatorii au ajuns la faţa locului unde s-a petrecut accidentul, copiii erau scoşi din microbuz, erau speriaţi, dar nu aveau răni care să le pună viaţa în pericol. Microbuzul s-a răsturnat pe partea cu şoferul, iar copiii purtau centuri de siguranţă.

În urma impactului, două persoane au decedat, respectiv conducătorul microbuzului, un bărbat de 64 de ani, şi un pasager, însoţitor al copiilor, în vârstă de 60 de ani. Totodată, şapte copii au fos transportaţi la spital pentru a fi examinaţi medical, urmând ca în funcţie de diagnostic să se destabilească numărul de persoane rănite. In cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, a mai spus IPJ Dâmboviţa.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...