Donald Trump amenință că va închide rețelele sociale. Ce l-a înfuriat pe președintele american

Rădulescu Valentin / 27.05.2020, 19:06

Donal Trump s-a înfuriat și vrea să închidă rețelele de socializare pentru faptul că au fost adăugate mențiuni la postările sale anterioare. Președintele nu este deloc de acord cu acest lucru, chiar dacă mențiunile au fost adăugate după instalarea noului sistem pentru propagarea de informații false.

De ce vrea Donald Trump să închidă rețelele sociale?

Președintele Statelor Unite amenință că va închide rețelele sociale după ce Twitter a semnalat că Trump propagă informații false. În ziua de miercuri, Donald Trump a amenințat că va reglementa sau chiar va închide rețelele sociale, la doar o zi după ce Twitter a semnalat că două dintre postările sale sunt înșelătoare, sau ar conține informații neverificate, se arată potrivit agerpres.ro. Președintele a mai precizat că rețelele de socializare se implică în alegerile prezidențiale din 2020, fără a aduce măcar dovezi în sprijinul afirmațiilor.

„Republicanii au sentimentul că platformele de reţele sociale cenzurează total vocile conservatoare. Le vom reglementa sever sau le vom închide, pentru a nu permite ca un astfel de lucru să se producă”, a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter.
Revizuiţi-vă comportamentul acum!”, a spus Președintele Americii pe Twitter.

Donald Trump vrea să închidă rețelele sociale. Ce l-a înfuriat pe președintele american
Donald Trump vrea să închidă rețelele sociale. Ce l-a înfuriat pe președintele american

Twitter a adăugat mențiuni la postărilor președintelui

Platforma de socializare Twitter a adăugat marți la postările președintelui american mențiunea ”verificați faptele”. Acest lucru s-a întâmplat la mesajul în care acesta susținea că votul prin corespondență este fraudulos. Totodată este și o premieră, deoarece este pentru prima dată când rețelele de socializare acuză frecvent afirmațiile liderilor politici. Totul s-a întâmplat deoarece Twitter a implementat un nou sistem pe perioada de pandemie pentru limitarea publicării de informații false.

„Aceste mesaje conţin informaţii care pot induce în eroare cu privire la procesul de vot şi au fost semnalate pentru a oferi un context suplimentar despre votul prin corespondenţă. Decizia a fost luată în acord cu abordarea pe care am prezentat-o anterior în cursul lunii”, a mărturisit un purtător de cuvânt al platformei sociale.