Donald Trump și trei dintre copiii săi au fost trimiși în judecată. Ce acuzații li se aduc

Beatrice Dumitru 21.09.2022, 20:45
Donald Trump și trei dintre copiii săi au fost trimiși în judecată. Ce acuzații li se aduc

Fostul președinte al SUA Donald Trump și trei dintre copiii săi, Donald Trump Jr., Eric Trump și Ivanka Trump, au fost trimiși în judecată, într-un proces civil. Procurorul general al statului New York a spus că acțiunea vizează numeroase acte de fraudă și denaturare.

Donald Trump, trimis în judecată

Procurorul  general al statului New York Letitia James susține că Organizația Trum a înșelat creditorii, asigurătorii și autoritățile prin supraevaluarea valorii proprietăților sale, timp de un deceniu. Allen Weisselberg, fostul director financiar al Organizației Trump, și Jeff McConney, un alt fost director al companiei, au fost și ei trimiși în judecată, notează Reuters.

Letitia James a declarat că biroul său a descoperit peste 200 de exemple de evaluări false ale activelor, iar plângerea menționează 23 de active pe care ea le-a numit „umflate grosolan și fraudulos”. Astfel, Donald Trump este acuzat că a umflat valoarea netă cu miliarde de dolari pentru a convinge băncile să-i împrumute bani în condiții mai favorabile.

Donald Trump și trei dintre copiii său au fost trimiși în judecată. Ce acuzații li se aduc
Donald Trump a fost președinte al SUA până în 2020.

Modelul de fraudă și înșelăciune care a fost folosit de domnul Trump și de Organizația Trump în beneficiul lor financiar este uluitor. Cu ajutorul copiilor săi și al directorilor săi de la Organizația Trump, Donald Trump și-a umflat în mod fals averea netă cu miliarde de dolari pentru a se îmbogăți pe nedrept și a înșela sistemul“, a transmis procurorul într-un comunicat.

Ce pedepse cere procurorul

Organizația Trump este o companie de familie care administrează hoteluri, terenuri de golf și alte proprietăți imobiliare din întreaga lume. Procesul reprezintă una dintre cele mai mari lovituri pentru  republicanul Donald Trump.

În urma precesului, James vrea să-i interzică fostului președinte și copiilor săi să conducă companii din New York, să împiedice Organizația Trump să se implice în tranzacții imobiliare timp de cinci ani și să restituie toate beneficiile financiare obținute în mod fraudulos – estimate la 250 milioane de dolari.

James a condus o anchetă civilă cu privire la practicile de afaceri ale lui Trump de mai bine de trei ani. Donald Trump a negat toate acuzațiile și a descris ancheta drept o vânătoare de vrăjitoare, motivată politic.

Pe 10 august, fostul președinte american a refuzat să răspundă la întrebări într-o depoziție lungă, cu ușile închise, la biroul procurorului general, invocând dreptul constituțional împotriva autoincriminării de peste 400 de ori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...