Donald Trump, discurs uluitor la plecarea din Casa Albă: „Ne vom întoarce”

Cristian Cojocaru 20.01.2021, 18:20
Donald Trump, discurs uluitor la plecarea din Casa Albă: „Ne vom întoarce”

Astăzi a avut loc ceremonia de învestire a noului președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Donald Trump a ținut un discurs cu câteva ore înaintea ceremoniei, făcând o afirmație uluitoare înainte de plecarea sa de la Casa Albă.

Donald Trump a ținut un discurs înainte de plecarea sa de la conducerea SUA

Ultima decizie a lui Donald Trump a fost să nu participe la ceremonia de învestire a lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA. Gestul său a reprezentat o încălcare a tradiției de a face transferul politic într-un mod pașnic, fiind pentru prima oară în cei 151 de ani când președintele refuză să participe la această ceremonie. Același gest s-a petrecut pentru ultima oară în 1869 atunci când președintele Andrew Johnson a refuzat să participe la ceremonia care îl învestea pe Ulysses Grant în funcția de președinte.

În ultimele sale zile la Casa Albă, Donald Trump a decis să stea izolat în același timp fiind și foarte iritat. Consilierii săi au decis că așa este mai bine pentru a nu mai lua contact cu reporterii în fața cărora să facă declarații impulsive cu privire la evenimentele din 6 ianuarie. Acesta a menționat în ultimul său discurs că ”se va ruga pentru succesul” celui care urmează a veni la putere fără a menționa însă numele acestuia.

O ultimă acțiune a acestuia în funcția de președinte a fost să grațieze 143 de peroane. Printre aceștia se numără fostul strateg Steve Bannon dar și rapperul Lil Wayne sau alte persoane condamnate pentru fapte de corupție. Trump a ales totuși să nu își acorde lui sau membrilor familie sale grațierea într-un mod preventiv.

„Ne vom întoarce, într-un fel sau altul”
„Ne vom întoarce, într-un fel sau altul”

„Ne vom întoarce, într-un fel sau altul”

Donald Trump împreună cu soția sa Melania, au plecat de la Casa Albă către baza militară Andrews din Maryland, iar de acolo au fost preluați de avionul US Air Force One care îi ducea către Mara-Lago, la reședința acestora din Florida, fiind ultimul său zbor în calitate de președinte al SUA. Într-una din declarațiile pe care Trump le-a făcut susținătorilor săi la baza aeriană de la Andrews, acesta a menționat:

„Ne vom întoarce, într-un fel sau altul”

În ultimul său discurs, Donald Trump a spus că ceea ce a făcut administrația sa a fost ceva uimitor din punctul de vedere al oricăror standarde.

„Au fost patru ani extraordinari, ce am făcut noi a fost uimitor, după orice standarde: am întărit Armata Sua, am creat Forța Spațială a SUA. Am avut grijă de veterani, care au fost foarte prost tratați înainte, acum pot beneficia de îngrijiri medicale Am promovat cele mai mari reduceri de taxe din istoria SUA. Sper că nu vor crește taxele, dar dacă le vor crește, eu v-am avertizat. Mă voi lupta mereu pentru voi, vă voi asculta și vă spun că viitorul acestei țări nu a fost niciodată mai bun. Viitoarea administrație are fundația să facăceva extraordinar. Uresc succes și noroc noii administrații. Lucrurile pe care le-am făcut au fost incredibile și vă spun doar la revedere, va mulțumesc și ne vom întoarce într-un fel sau altul. Vreau să îi mulțumesc vicepreședintelui Mike Pence. Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor din Washington. Ne revedem curând!”, a declarat Donald Trump.

Urmăriți Impact.ro și pe