Donald Trump, conflict la nivel înalt! Ce s-a întâmplat în SUA după ultima decizie a președintelui

Diana Radu 08.06.2020, 13:25
Donald Trump, conflict la nivel înalt! Ce s-a întâmplat în SUA după ultima decizie a președintelui

Președintele american, Donald Trump ar fi intrat într-un conflict la nivel înalt cu alți oficiali de rang înalt, după ultima decizie pe care a luat-o. Trump a cerut scoaterea a 10.000 de militari în Washington D.C. pentru a împrăștia manifestanții anti-rasism, care protestau pe străzi din cauza morţii lui George Floyd.

Care este situația din SUA după decizia lui Donald Trump

Secretarul Apărării, Mark Esper, preşedintele şefilor de stat major, Mark Milley şi procurorul general, Bill Barr s-au împotrivit deciziei lui Donald Trump de a scoate în stradă 10.000 de militari care să liniștească manifestanții anti-rasism.

Preşedintele şefilor de stat major, Mark Milley ar fi fost implicat într-o ”altercaţie” cu preşedintele pe tema solicitării acestuia, potrivit unei declarații făcute de un oficial de rang înalt din armată. Milley i-ar fi spus lui Trump: „Nu fac asta. Asta este treaba forţelor de ordine”.

Cu toate acestea, Casa Albă a negat informațiile de mai sus, iar șeful Statului Major Mark Meadows a declarat presei că „nu a avut loc nicio altercaţie, în legătură cu vreun ordin sau decizie operaţională care a fost luată”.

donald trump, presedinte america, situatie SUA
Care este situația din SUA după decizia lui Donald Trump

Până la urmă 1.600 de militari activi au fost mobilizați pentru a interveni în capitala americană în timpul protestelor, precum și 5.100 de membri ai Gărzii Naţionale pentru a întări poliţia, poliţia parcurilor şi forţele Secret Service din D.C.

În SUA s-au desfărușat mai multe proteste din cazua morţii bărbatului de culoare George Floyd. Revolta a fost cauzată de faptul că acesta se afla chiar în custodia poliţiei în momentul în care a murit. Au avut loc inclusiv mai multe ciocniri între protestatati și poliție în fața reședinței președintelui. În tot acest timp, Trump s-a refugiat într-un bunker de securitate.

Drept urmare, Trumo a cerut trupelor să intervină în forță pe străzi pentru a „domina” protestatarii. Ulterior, după ce demonstranţi paşnici au fost risipiţi din zonă de către poliţie, cu gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi bastoane, liderul american a ținut un discur la Casa Albă şi a mers la biserica St. John. La biserică, președintele a realizat o ședință foto în timpul căreia a ținut în mână o biblie.

Urmăriți Impact.ro și pe